Cukrář.cz

Reklama



Receptury sladké, snové z dílny Mirky Slavíkové... IV.

03.09.2006 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

PLNĚNÉ ČAJOVÉ PEČIVO

Někdo raději sáhne po plněném kousku, je vláčnější, a nekřupe.
A i zde se nabízí mnoho možností a s troškou kreativity je zde otevřená možnost pro vlastní tvorbu. Pro rozmazlené jazýčky máme plněné čajové pečivo, které je příjemné svou vláčností a rozmanitou chutí použitých náplní. Výběr náplní je téměř nekonečný. Používáme náplně ovocné - džemy a marmelády. Dále trvanlivé krémy máslové či tukové. Pro jemné čajové pečivo lze použít též ganachové (genešové) krémy rozmanitých příchutí, vařené z čokolády atd.
Při dohotovování plněného čajového můžeme využít dekoraci filigránem, barevnými polevami či posypem. Ale také modelovanou maličkostí z mandlového marcipánu. A máme miniaturní trvanlivé dortíčky v jednom soustu.

Malinové z Linze
Nastal čas zaskočit k našim sousedům do Rakouska a podívat se, jak je to vlastně s tím "lineckým".
Výsledkem pátrání je původní receptura, která je sice základem pro naše dnešní linecké těsto, ale po pravdě řečeno, trošku jsme zběhli z cesty. Připomeňme si tedy dnes ten původní originál s voňavým kořením.

Receptura:  250 g másla, 125 g cukru pudr, 5 g vanilkového extraktu, 50 g čerstvých vajec, 250 g strouhaných lískových jader, 380 g hladké mouky, 6 g mleté skořice, 4 g mletých muškátových oříšků, 300 g malinového džemu, 50 g čokoládové polevy máčecí tmavé

Postup:  Máslo, vejce, cukr, vanilku, skořici, muškátový oříšek utřeme a vmícháme mouku. Vypracované těsto vyválíme, vykrájíme srdíčka v páru a vždy jedno s vypíchnutým středem. Vložíme na plech a pečeme při
180 °C asi 9 minut.Po upečení slepíme malinovým džemem a přestříkáme rozpuštěnou čokoládovou polevou máčecí.

Receptura na 1250 g pečiva


Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.