Cukrář.cz

Reklama



Jahodový dort

31.12.2001 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
I.

Naplníme tři dortové plátky a sice: písčitý, terský (nebo bezé
plátek) a sacher. První tvoří spodek a poslední vršek. Naplní se jedna vrstva máslovým ananasovým krémem, do kterého rozsekáme hodně ananasu a druhá vrstva tvoří máslový jahodový krém, do kterého položíme trochu velkých jahod.
Takto slepený dort potřeme kolem dokola máslovým ananasovým krémem a pak jej ostříkáme následujím způsobem: na povrch a na prostředek naneseme jahodový máslový krém U kraje špičky a pusinky ostříkáme ananasovým krémem. Vše se stříká hvězdičkovou trubičkou. Jahodovým krémem stříkáme uprostřed, jen na plocho, kdežto druhým krémem stříkáme okraj jen do výšky. Kolem dortu obložíme vroubkovaný plátek z marcipánové hmoty žlutě obarvené a to tak, aby na každý díl dortu(řezu) přišel do výše dortu cíp vykrojeného marcipánového plátku. Dílky dortu zdobíme kouskem ananasu a jahodou.
II.

Dva písčité plátky a jeden plátek z bezé hmoty (měkký) naplníme dvakrát máslovým krémem. První vrstvu krémem jahodovým, druhou vrstvu krémem ananasovým. Do každé vrstvy položíme trochu ananasu a jahod. Spojený dort potřeme jahodovým máslovým krémem a na povrchu vytvoříme marcipánový kulatý okraj. Doprostřed položíme jeden celý řez ananasu zavařený v cukru a dokola položíme čerstvé lesní nebo zahradní jahody a vše zalijeme červeným agarem. Kolem dortu obložíme vroubkový žlutý plátek z mandlové marcipánové hmoty a to tak, aby šel až přes okraj dortu.

III.

Dva plátky z terské hmoty a jeden písčitý, který vytváří střed, naplníme mandlovou marcipánovou hmotou a sice jednu vrstvu naplníme světlou, ochucenou zavařeninou, ananasovou šťávou a druhou vrstvu naplníme růžovou marcipánkou ochucenou jahodovou šťávou. Vnitřní plátek dortu našťavníme rovněž jahodovou šťávou, aby byl hezky růžově prokvetlý. Dort slepený a ztuhlý potáhneme citronově žlutým fondantem a na každý rozkrájený kousek položíme jednu menší anasovou jahodu napolo omáčenou v růžovém fondantu a čokoládě.

Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.