Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční beránek

17.04.2003 | Autor: Jindřich podskalský | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d




200g cukr moučka, 300g hrubé mouky, 5 vajec, 30 g kandovaného ovoce, cukr vanilka, 35 g másla, 2 lžičky citrónové šťávy


 

Oddělíme bílky od žloutků. Z cukrů a žloutků vyšleháme pěnu. Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Obě dvě směsi za postupného přidávání mouky, ovoce a citrónové šťávy promícháme. Vymazanou formu máslem vysypeme moukou a následně naplníme hmotou. Pečeme pro teplotě 180°C zhruba 40 minut.

Zkoušku upečení provádíme tlakem prstů na povrch, když se hmota vrátí do původní polohy, pečení můžeme ukončit. Zkoušku upečení můžeme též provést vpichem špejle, pokud se na ní hmota nelepí, rovněž pečení můžeme ukončit.

Výrobek nenecháme zchladnout a v teplém stavu vyklopíme z formy.

Beránka dozdobíme např. cukrem, čokoládovou polevou, fondánem atd.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 13. června 2024
svátek slaví Antonín, zítra Roland

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.