Cukrář.cz

Reklama



TI R A M I S U - italský moučník bez vajec - DISKUSE jak na něj!

19.04.2004 | Autor: Petr Haase | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
suroviny: měkký tvaroh 0,250 vaječný likér 0,100 skořice mletá špetka cukr moučka 0,050 šlehačka ušlehaná 0,750 horká voda 0,080 želatina sypká 2 lžičky piškoty cukrářské 0,200 kakao na posypání na navlhčení piškotů: silná presso káva 0,300 griotte likér 0,100 Pracovní postup: Měkký tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, přidáme skořici a vaječný likér. Mezitím si rozpustíme želatinu v horké vodě. Ušleháme si šlehačku, kterou spojíme s tvarohovou hmotou.Nakonec vmícháme rozpuštěnou želatinu. Do hladké mísy (nejlépe nerezové), rozetřeme část hmoty.V roztoku kávy s griotkou máčíme piškoty a klademe vedle sebe do mísy. Překryjeme další vrstvou hmoty(krému). A znovu pokládáme navlhčené piškoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty nenavlhčené nebo plátek korpusu. Tiramisu dáme vychladit do lednice. Vychladlý dort opatrně vyklopíme (můžeme si pomoci tím, že mísu ponoříme na okamžik do teplé vody a rukou potom snáze vyjmeme moučník z nádoby). Také je vhodné použití potravinářské folie, kterou se nádoba vyloží.Hotový moučník posypeme kakaovým práškem a můžeme podávat. Místo mísy můžeme použít jakoukoli formu, třeba srnčí hřbet. Piškoty na Tiramisu jsou nejvhodnější podlouhlé určené právě na tento moučník. Dobrou chuť!

Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.