Reklama |
TI R A M I S U - italský moučník bez vajec - DISKUSE jak na něj!
suroviny: měkký tvaroh 0,250 vaječný likér 0,100 skořice mletá špetka cukr moučka 0,050 šlehačka ušlehaná 0,750 horká voda 0,080 želatina sypká 2 lžičky piškoty cukrářské 0,200 kakao na posypání na navlhčení piškotů: silná presso káva 0,300 griotte likér 0,100 Pracovní postup: Měkký tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, přidáme skořici a vaječný likér. Mezitím si rozpustíme želatinu v horké vodě. Ušleháme si šlehačku, kterou spojíme s tvarohovou hmotou.Nakonec vmícháme rozpuštěnou želatinu. Do hladké mísy (nejlépe nerezové), rozetřeme část hmoty.V roztoku kávy s griotkou máčíme piškoty a klademe vedle sebe do mísy. Překryjeme další vrstvou hmoty(krému). A znovu pokládáme navlhčené piškoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty nenavlhčené nebo plátek korpusu. Tiramisu dáme vychladit do lednice. Vychladlý dort opatrně vyklopíme (můžeme si pomoci tím, že mísu ponoříme na okamžik do teplé vody a rukou potom snáze vyjmeme moučník z nádoby). Také je vhodné použití potravinářské folie, kterou se nádoba vyloží.Hotový moučník posypeme kakaovým práškem a můžeme podávat. Místo mísy můžeme použít jakoukoli formu, třeba srnčí hřbet. Piškoty na Tiramisu jsou nejvhodnější podlouhlé určené právě na tento moučník. Dobrou chuť!
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je neděle neděle 7. prosince 2025
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava Top 5 měsíceReklama
ReklamaReklama |

