Cukrář.cz

Reklama



BEBE řezy

15.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Těsto:
6 bílků
6 lžic moučkového cukru
6 žloutků
6 lžic polohrubé mouky
Pudinkový krém:
4 dcl mléka
1,5 sáčku vanilkového pudinku
15 dkg moučkového cukru
15 dkg másla
ovoce (kiwi a ananas)
sušenky z 2-3 balíčků Bebe

POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto:Bílky ušleháme v pevný sníh, do kterého zašleháme cukr, poté přidáme žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku. Hotové těsto dáme péct do předehřáté trouby.
Pudinkový krém: ze 4 dcl mléka odlijeme malou část, ve které rozmícháme vanilkový pudink, zbylé mléko ohřejeme, přidáme do něj odebranou část s pudinkovým práškem a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplý pudink dáme do šlehače a přidáme do něj moučkový cukr. Potom začneme šlehat a během šlehání vmícháváme po kouscích máslo, které musí mít pokojovou teplotu. Jakmile je krém napěněný přidáme do něj na kousky nakrájené ovoce třeba kiwi a ananas a potom krém rozetřeme na upečený piškot. Nakonec na potřený piškot vedle sebe naklademe sušenky z 2-3 balíčků Bebe. Hotovou buchtu necháme uležet do příštího dne, aby sušenky změkly a nakrájíme ji na kousky podle sušenek.

Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.