Cukrář.cz

Reklama



Kynuté ovocné knedlíky

15.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
300 g hrubé mouky
2 dl mléka
1 vejce
20 g droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
600-700 g ovoce
Na posypání:
100 g cukru
150 g tvrdého tvarohu
100 g rozpuštěného másla

POSTUP PŘÍPRAVY
Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout. Po vykynutí přidáme cukr, mléko, sůl, vejce a zpracujeme vláčné hladké těsto. Necháme asi půl hodiny kynout, poté těsto rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a děláme kulaté knedlíky. Vkládáme je do páry, ve které se uvaří.

Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.