Cukrář.cz

Reklama



Čokoládová pěna

15.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
100 g hořké čokolády
100 g mléčné čokolády
60 ml silného espresa
5 vajec, 100 g cukru
125 ml smetany ke šlehání
50 g čokoládové rýže

POSTUP PŘÍPRAVY
Oba druhy čokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme espreso. Necháme mírně vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pěny, přilijeme tekutou čokoládu a pečlivě promícháme. Smetanu ušleháme a opatrně ji vmícháme do čokoládového krému. Z bílků a 50 g cukru ušleháme pevný sníh a zamícháme ho do krému. Pěnu rozdělíme do čtyř pohárů a posypeme čokoládovou rýží. Přikryjeme fólií a uložíme zhruba na 3 hodiny do chladničky.

Dnes je sobota sobota 24. února 2024
svátek slaví Matěj, zítra Liliana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.