Cukrář.cz

Reklama



Piškotové srdíčko

14.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Na těsto:
3 vejce
6 lžic moučkového cukru
6 lžic hladké mouky
tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
Na krém:
60 ml mléka
1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
6 lžic másla
7 – 10 lžic moučkového cukru
1 lžíci rumu
špetku potravinářského barviva
3 mandlové růžičky

POSTUP PŘÍPRAVY
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do lehké pěny, postupně přidáme 4 lžíce vařící vody. Z bílků našleháme sníh, přisypeme cukr a ušleháme dohusta. Sníh a prosátou mouku vmícháme do žloutkové pěny. Toto těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, rozhrneme tak, aby u okrajů byla vrstva vyšší a pečeme ve středně vyhřáté trouby přibližně 20 minut. Pudink rozmícháme v troše studeného mléka, vlijeme do zbytku mléka, které jsme si předem zahřáli, a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Sejmeme a za občasného míchání vychladíme. Ušleháme s částí moučkového cukru, postupně přidáváme kousky změklého másla a zbývající cukr. Všleháme rum. Menší část krému smícháme s barvivem. Oba krémy dáme do lednice. Vychladlé piškotové srdce rozřízneme a nožem pomažeme spodní část si 0,5 až 1 cm vysokou vrstvou světlého krému. Přiklopíme vrchní část a celý korpus ze stran i povrchu pomažeme slabou vrstvou krému. Srdce ozdobíme barevným krémem nebo čokoládou a mandlovými růžičkami.

Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.