Reklama |
Jarní květinový dortINGREDIENCE: 5 vajec 120 g pískového cukru 150 g polohrubé mouky 1 lžička kypřícího prášku do pečiva tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání dortové formy Krém: 3 dl mléka 1,5 balíčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí 250 g másla nebo rostlinného tuku 150 g moučkového cukru 1 balíček vanilinového cukru Marcipánová hmota na potažení: 100-200 g moučkového cukru 100-200 g mandlí 1-2 bílky (množství volíme podle velikostí dortu) marcipánové květy na ozdobení POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky našleháme s poloviční dávkou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme do pevna. Do žloutkové pěny lehce vmícháme sníh spolu s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme dorůžova. Vychladlý korpus podélně dvakrát či třikrát rozřízneme, potřeme krémem a spojíme do původního tvaru. Celý povrch dortu potáhneme bílým marcipánem, který rozválíme na dostatečně velkou placku a položíme na dort, vytvarujeme a přebytečnou hmotu odkrojíme. Nakonec dort ozdobíme marcipánovými kytičkami (aby dobře držely, je třeba buď plochu lehce potřít bílkem, anebo marcipán zvlhčit a kytičky na něj jemně přitlačit). Příprava krému: Mléko a pudinkový prášek za stálého míchání uvaříme a necháme vychladnout. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny a po částech zašleháme pudink.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 10. října 2024
svátek slaví Marina, zítra Andrej Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |