Cukrář.cz

Reklama



Palačinkový dort

24.08.2009 | Autor: Jürgen Lebelt | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Palačinkové těsto
3/8 mléka
sůl
1 PL cukru
3 vejce
2 žloutky
300 g hladké mouky
1 balíček prášku do pečení
1/8 smetany
3 PL oleje

Pečení

máslo

Plnění

3/8 mléka
120 g cukru
400 nastrouhaných ořechů
100 g piškotů (rozdrobených)
2 PL Tuzemáku

Posyp
Cukr moučka

Postup
Mléko se solí, cukrem, vejci a žloutkem vložíme do mísy a dobře promísíme.
Promícháme mouku s práškem na pečení, prosejeme přes síto,  a sněhovou metlou vyšleháme do hustší konzistence. Vmícháme smetanu a olej.
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme kousek másla asi o velikosti lískového ořechu. Do pánve vložíme asi 1/6 obsahu palačinkového těsta a oboustranně vypečeme.
Teplota pečení: 160 °C
Doba pečení asi: 4 minuty
Tento postup opakujeme 5x.

Suroviny pro plnění vložíme do mísy podle pořadí udaného v návodu a dobře promísíme.
Jednu palačinku vložíme do vymazané kruhové formy o průměru 24 cm a vložíme na ni asi 1/5 plnící hmoty.
Tento postup opakujeme až do vyprázdnění palačinek a plnící hmoty. Poslední palačinkou toto vrstvení ukončíme.
Pečící teplota
Proud: předehřátí a pečení při 160 °C
Plyn: předehřátí a  a pečení na stupni 2
Doba pečení: cca 25 minut
Dort ihned po upečení převrátíme na dortové plato, lehce posypeme cukrem a ještě teplou servírujeme. Palčinkový dort je možné servírovat i v chladném stavu, kdy jeho chuť nižší teplotou nedozná chuťové újmy.


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.