Cukrář.cz

Reklama



Vánoční recept - Skořicové hvězdy

13.12.2007 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d


Suroviny pro 60 ks
200 g marcipánu
3 bílky
400 g mletého cukru
100 g cukru moučka
4 ČL skořice
200 g mletých lískových ořechů
200 g mletých mandlí

Do marcipánové hmoty vložíme jeden vaječný bílek a prohněteme. Posléze přidáme oba dva druhy cukru, skořici a zbytek bílků. Opět vše řádně prohněteme.
Nakonec přidáme namleté lískové ořechy a 100 g namletých mandlí a vše zpracováváme do hladkého těsta.
Posypeme pracovní plochu zbytkem mletých mandlí a válíme těsto na mandlovém drobení tak dlouho, až dosáhneme síly 1 cm.
Z těsta tvoříme hvězdicovým vykrajovačem požadované tvary. Po každém výkroji vykrajovač omočíme ve vodě. Dbejte, abyste prováděli výkroj v co nejtěsnější vzdálenosti, abyste dosáhli co největšího výtěžku.
V opačném případě vytvořte ze zbylého těsta hroudu, kterou opětovně zpracujte.
Plech vyložte papírem na pečení a rozložte utvořené hvězdy.

Suroviny pro polevu
180 g mletého cukru   
1 ČL citrónové šťávy
1 bílek

Rozmíchejte cukr s citrónovou šťávou a přidávejte takové množství bílku až vznikne plynulá vrstva polevy.
Tou potřete hvězdy. Je vhodné použít širší potěrovou štětku.
Chceme-li dosáhnout vzhledového efektu a mít polevovou hvězdu menší než podkladovou, připravíme si šablonu menší než je skořicová hvězda, přiložíme na těstový podklad a vyplníme polevou, kterou necháme alespoň částečně zaschnout aby se poleva neroztékala.
Hvězdy na plechu necháme několik hodin oschnout (nejlépe přes noc) a následně vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 160 °C (se vzduchovým oběhem 140° C) na střední etáži po dobu 8 minut.

Kuchařské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz


Dnes je úterý 11. května 2021
svátek slaví Svatava, zítra Pankrác

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.