�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon recept - Skoicov hvzdy

Autor:
Datum vyd�n�: 13.12.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1002

Do marcipnov hmoty vlome jeden vajen blek a prohnteme. Poslze pidme oba dva druhy cukru, skoici a zbytek blk. Opt ve dn prohnteme.

fiogf49gjkf0d


Suroviny pro 60 ks
200 g marcipnu
3 blky
400 g mletho cukru
100 g cukru mouka
4 L skoice
200 g mletch lskovch oech
200 g mletch mandl

Do marcipnov hmoty vlome jeden vajen blek a prohnteme. Poslze pidme oba dva druhy cukru, skoici a zbytek blk. Opt ve dn prohnteme.
Nakonec pidme namlet lskov oechy a 100 g namletch mandl a ve zpracovvme do hladkho tsta.
Posypeme pracovn plochu zbytkem mletch mandl a vlme tsto na mandlovm droben tak dlouho, a doshneme sly 1 cm.
Z tsta tvome hvzdicovm vykrajovaem poadovan tvary. Po kadm vkroji vykrajova omome ve vod. Dbejte, abyste provdli vkroj v co nejtsnj vzdlenosti, abyste doshli co nejvtho vtku.
V opanm ppad vytvote ze zbylho tsta hroudu, kterou optovn zpracujte.
Plech vylote paprem na peen a rozlote utvoen hvzdy.

Suroviny pro polevu
180 g mletho cukru   
1 L citrnov vy
1 blek

Rozmchejte cukr s citrnovou vou a pidvejte takov mnostv blku a vznikne plynul vrstva polevy.
Tou potete hvzdy. Je vhodn pout ir potrovou ttku.
Chceme-li doshnout vzhledovho efektu a mt polevovou hvzdu men ne podkladovou, pipravme si ablonu men ne je skoicov hvzda, pilome na tstov podklad a vyplnme polevou, kterou nechme alespo sten zaschnout aby se poleva neroztkala.
Hvzdy na plechu nechme nkolik hodin oschnout (nejlpe pes noc) a nsledn vlome do pedeht trouby a peeme pi 160 C (se vzduchovm obhem 140 C) na stedn eti po dobu 8 minut.

Kuchask recepty naleznete na naem dalm portlu www.GastroNews.cz


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku