Cukrář.cz

Reklama



Téma "pravá kokosová (piškotová) roláda"


pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: AdriM

11.02.2010 19:57:59.
id: 7292.


Prosím nemáte někdo recept na pravou piškotovou roládu s kokosem? Moc bych ji chtěla zkusit doma udělat pro návštěvu,ale bohužel neznám recept, i na klasické piškotové rolády je receptů více a krém nevím jaký se dává přímo do té kokosové. Zajímá mě opravdu ta chutná měkkoučká kokosová,která se prodává v těch lepších cukrárnách bez náhražek:-) V případě že by někdo měl, prosím o recept i s uvedením množství surovin, děkuji mockrát

odpovědět

Nadpis: Re: pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: Jana

Vloženo: 12.02.2010 18:54:56.
ID: 7293.


Nevím, jakou roládu myslíte, ale já bych asi udělala buď roládu z čistě piškotového plátu a obalenou zvenku kokosem, nebo bych místo části mouky dala už do těsta trochu kokosu a potom obalit. Postup:
6 bílků ušlehat do tuha, přidat
6 polévkových lžic cukru krupice a znovu vyšlehat, přidat 6 žloutků a jenom zašlehat. Na závěr stěrkou lehce vmíchat 6 polévkových lžic polohrubé mouky, nebo 3-4 lžíce mouky a 2-3 lžíce kokosu, zkrátka dohromady to musí být 6 lžic. Těsto nalijte na plech s papírem a pečte pár minut na 250, jakmile se zabarví a odchlípne od okrajů plechu, vytáhněte, aby nebyla vysušená. Nechte vychladnout normálně na plechu, potom sundejte papír, pokapte třeba šťávou z kompotu, dobrý je ananasový, potřete marmeládou, pak krémem, nasypte eventuálně kousky ovoce a pevně srolujte. Povrch opět potřete krémem a pokutálejte v kokosu. Krém - pokud tam budete chtít ovoce - je asi nejlepší bílý vanilkový, máslo, cukr, pudink, ev. rum. Ale tato roláda není špatná třeba i s karamelovým krémem, ovšem bez ovoce, potom doporučuju prokapávat sladkou kávou s rumem.

odpovědět

Nadpis: Re: pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: M.D.R.

Vloženo: 18.02.2010 9:43:00.
ID: 7303.


Zdravím, je zvláštní, že většina návodů je psána tak, že se sníh přidává až nakonec aby těsto nadýchal.....Jana píše postup opačný a stejně tak Rettigová ve své kuchařce, tam to dokonce míchá celou hodinu.

odpovědět

Nadpis: Re: pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: Hav.

Vloženo: 19.02.2010 7:32:32.
ID: 7309.


Domnívám se, že je to historická záležitost, protože je mnohem jednodušší ručně vyšlehat sníh než žloutky s cukrem. Jinak jsou běžně popisovány 3 způsoby piškotových těst - vlastně 4 -
1)šleháme celá vejce s cukrem
2)šleháme žloutky s cukrem a nakonec přidáme sníh z bílků
3)šleháme žloutky s cukrem a zvlášť bílky s cukrem, smíchame a pak přidáme ostatní
4)šleháme bílky s cukrem a žloutky jen vmícháme.
Fungují všechny způsoby, ale nejsem takový exerimentátor, abych jednotlivé postupy zaměňovala. Vždy použiji ten postup, který je v receptu uveden.

odpovědět

Nadpis: Re: pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: AdriM

Vloženo: 22.02.2010 15:02:54.
ID: 7315.


Děkuji za recepty mně právě zajímalo hlavně jestli se dává i do toho piškotového těsta a krému kokos anebo je-li ta roláda pouze v kokosu obalená. Ovoce tam určitě není, myslím že jen marmeláda a krém a to pokapání šťávou bude určitě fajn. Krém asi tedy zkusím vanilkový, karamelový by byl zase už o něčem jiném:-)

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: AdriM

Vloženo: 22.02.2010 20:06:47.
ID: 7316.


A ještě prosím ten recept je na jeden klasický plech? A z toho se pak dělají třeba dvě rolády? Omlouvám se za laické dotazy, ale i když peču moc ráda, roládu jsem ještě nikdy nedělala.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.