Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: pravá kokosová (piškotová) roláda'

Od: Hav.

Vloženo: 19.02.2010 7:32:32

Domnívám se, že je to historická záležitost, protože je mnohem jednodušší ručně vyšlehat sníh než žloutky s cukrem. Jinak jsou běžně popisovány 3 způsoby piškotových těst - vlastně 4 -
1)šleháme celá vejce s cukrem
2)šleháme žloutky s cukrem a nakonec přidáme sníh z bílků
3)šleháme žloutky s cukrem a zvlášť bílky s cukrem, smíchame a pak přidáme ostatní
4)šleháme bílky s cukrem a žloutky jen vmícháme.
Fungují všechny způsoby, ale nejsem takový exerimentátor, abych jednotlivé postupy zaměňovala. Vždy použiji ten postup, který je v receptu uveden.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle neděle 3. listopadu 2024
svátek slaví Hubert, zítra Karel

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.