Cukrář.cz

Reklama



Téma "Poděkování"


Poděkování
Od: Táňa

04.04.2008 10:16:14.
id: 4468.


Chci poděkovat za radu. Sfingu z beránka mě fakt nenapadlo. Chtěla jsem ji udělat z modelovací hmoty, ale problém je v tom, že nejsem tak zručná, efekt by tedy nebyl výrazný.
Jestli máte zájem, mohu poslat recept na Duo roládu, který je mým výtvorem a se kterým jsem vyhrála školní soutěž - cukrář. Komisi zachutnal a i vzhled je zajímavý. Plát je z lehké šlehané hmoty - kombinovaný (kakaovo- piškotový). Náplň je tvarohová s příchutí vaječného likéru, doplněna kompotovaným ovocem. Až budu mít někdy čas, tak mohu poslat foto. Ahojky

odpovědět

Nadpis: Re: Poděkování
Od: Listopad30

Vloženo: 04.04.2008 13:31:44.
ID: 4469.


Já bych prosila o receptík.Děkuji předem.

odpovědět

Nadpis: Re: Poděkování
Od:

Vloženo: 04.04.2008 16:37:20.
ID: 4474.


tak tedy:
na roládový korpus je potřeba: 5 vajec, 15dkg cukru krupice, 10dkg hladké mouky a kakaový prášek (od oka).
Krém: 500g tučného tvarohu (tedy ten červený, ale ne ve vaničce, ten je dost řídký), 4dl vaječného koňaku (to je celkem jedno) a moučkový cukr dle potřeby.
Na dohotovení : broskvový kompot (mám dobré zkušenosti i s mandarinkami).
Postup:
plát: bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh, do něj zašleháme vejce. Nakonec ručně zamícháme mouku. Asi 1/3 těsta obarvíme kakaem. Světlou hmotu rozetřeme na plech s papírem - plát. Tmavou hmotu dáme do sáčku s hladkou trubičkou a nanášíme na plát pruhy, ty pak nožem roztíráme do sv. hmoty (mramorování). Plát pečeme při rozehř.troubě kolem 200°C, 10-15min.
Krém: všechny suroviny kromě kompotu rozšleháme šlehačem (ale jen krátce, ať krém není řídký). Potřeme jím korpus a poklademe ještě kompotem (trochu krému můžeme dát stranou, na potření povrchu rolády). Stočíme, obmažeme na a dohotovit pak můžeme dle libosti. Já např. roládu obaluji v postrouhané čokoládě.
Tato roláda je fakt výborná, mám pak také recept na pařížský kokosový dort, kde je pařížská z bílé čokolády.

odpovědět

Nadpis: Re: Poděkování
Od: Helena

Vloženo: 05.04.2008 11:00:18.
ID: 4483.


Díky za recept na roládu, určitě vyzkouším a těším se , že tady ještě napíšete recept na paříž.kokosový dort. Určitě bych taky vyzkoušela.
A ještě dodatek - jste šikulka!

odpovědět

Nadpis: Re: Poděkování
Od:

Vloženo: 05.04.2008 12:53:16.
ID: 4484.


Děkuji, jestli jsem šikula, tak to nevím. Děkuji za lichotku. Mě spíše příjde, že jsem levá jak to poleno, který když se nudí nebo když vidí, že skoro všechny recepty jsou jedno a to samé, tak něco upleská. Recept na dort napíšu, ale až později. Teď jdu na chvíli ven. Už mě bolí oči z toho koukání do PC a ještě k tomu jsem se učila.
Nemáte nějaký recept na domácí vanilkovou a ovocnou zmrzlinu? Děkuji. Mějte se hezky - hlavně sladce.

odpovědět

Nadpis: Re: Poděkování
Od: Listopad30

Vloženo: 05.04.2008 17:05:34.
ID: 4486.


DĚKUJI MOC,TAKÉ VYZKOUŠÍM,VYPADÁ PODLE SLOŽENÍ ŽE BUDE FAKT MOC CHUTNÁ.

odpovědět

Nadpis: Re: Poděkování
Od:

Vloženo: 05.04.2008 19:39:01.
ID: 4487.


Tak tady je ten slíbený pařížský dort, přidala jsem k tomu i tu buchtu, kterou jsem dnes pekla. Zrovna přišel táta domů a půl plechu je v čudu. Jako kypřidlo jsem dala pár kapek Fernetu Stock Citrus.
PAŘÍŽSKÝ DORT, KOKOSOVÝ:
korpus: 5 vajec, 180g hl. mouky, 4 lžíce oleje.
žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbytku cukru - sníh. Směsi spojíme, zlehka vmícháme mouku a přilijeme olej. Těstem pak klasicky naplníme dortovou formu, pečeme při 105-180°C.
Krém: 250ml smetany 33%, 250g bílé Orion čokolády
V horké smetaně rozpustíme čokoládu a po vychladnutí (druhý den) vyšleháme krém. Pozor, moc dlouhou nešlehejte, čokoláda se ráda sráží.
Dohotovení: kokos, višňová marmeláda, dále můžete zdobit dle fantazie. Já jsem si koupila barevný kokosový suk, který jsem vtlačila do formiček a pak jimi tvary dort ozdobila.
- vychladlý korpus prokrojíme, na 3krát. Spodní díl potřeme marmeládou, dáme druhý díl, zde naneseme krém (část si dáme stranou na povrch). Pak celý dort obmažeme a obsypeme celý v kokosu. Pak dle vlastního uvážení dohotovujeme.

Buchta s kandovaným ovocem:
6 žloutků ušleháme s 1hrnkem (250ml) do pěny, přidáme pár kapek Fernetu Citrus, za neustálého šlehání pomalu přiléváme asi 1/2 hrnku oleje. Pak přidáme mléko (asi tak 2 hrnky). Za neustálého šlehání na nejnižším stupni přidáváme do této hmoty pol. mouku (asi 2,5hrnku) smíchanou s kypř. práškem, citr. kůrou, pokrájeným kand. ovocem (nejlepší je barevný alginát) - toho dle libosti. Z bílků - sníh, ten nakonec vpravíme do hmoty. Těsto vylijeme na plech a pečeme jako každou buchtu (150-180°C, cca45minut). Upečený moučník ještě za tepla pokropíme citr. šťávou (buchta pak nasákne citr. aroma a je vláčnější). Po vychladnutí rozpustíme 1 čokoládu Figaro s příchutí lesních plodů (je to novinka), můžeme dle libosti přidat i trochu obyč. čokolády a zředit 100% tukem. Hotovou polevou moučník polijeme. Povrch jsem přizdobila nastrouhanou čokoládou Zora - nugátovou, střídavě s bílou. Vypadá to fakt hezky.
Ahojky. Ale co pečete Vy? Taky mi dejte, jestli tedy chcete, nějaký recept. Připadám si, že se jen "naparuju". Mějte se hezky

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Pařížský kokosový dort
Od: Veronika

Vloženo: 24.02.2009 17:36:50.
ID: 5897.


Dobrý den, na netu jse hledala recept na roládový dort který chci dělat v pátek dceři na oslavu narozenin a narazila na váš úžasný Pařížský dort a ten teda podle receptu vyhrál. Napíši jaký byl, už se nemůžu dočka.
Děkuji, Veronika

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.