Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Poděkování'

Od:

Vloženo: 04.04.2008 16:37:20

tak tedy:
na roládový korpus je potřeba: 5 vajec, 15dkg cukru krupice, 10dkg hladké mouky a kakaový prášek (od oka).
Krém: 500g tučného tvarohu (tedy ten červený, ale ne ve vaničce, ten je dost řídký), 4dl vaječného koňaku (to je celkem jedno) a moučkový cukr dle potřeby.
Na dohotovení : broskvový kompot (mám dobré zkušenosti i s mandarinkami).
Postup:
plát: bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh, do něj zašleháme vejce. Nakonec ručně zamícháme mouku. Asi 1/3 těsta obarvíme kakaem. Světlou hmotu rozetřeme na plech s papírem - plát. Tmavou hmotu dáme do sáčku s hladkou trubičkou a nanášíme na plát pruhy, ty pak nožem roztíráme do sv. hmoty (mramorování). Plát pečeme při rozehř.troubě kolem 200°C, 10-15min.
Krém: všechny suroviny kromě kompotu rozšleháme šlehačem (ale jen krátce, ať krém není řídký). Potřeme jím korpus a poklademe ještě kompotem (trochu krému můžeme dát stranou, na potření povrchu rolády). Stočíme, obmažeme na a dohotovit pak můžeme dle libosti. Já např. roládu obaluji v postrouhané čokoládě.
Tato roláda je fakt výborná, mám pak také recept na pařížský kokosový dort, kde je pařížská z bílé čokolády.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.