Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Poděkování'

Od:

Vloženo: 05.04.2008 19:39:01

Tak tady je ten slíbený pařížský dort, přidala jsem k tomu i tu buchtu, kterou jsem dnes pekla. Zrovna přišel táta domů a půl plechu je v čudu. Jako kypřidlo jsem dala pár kapek Fernetu Stock Citrus.
PAŘÍŽSKÝ DORT, KOKOSOVÝ:
korpus: 5 vajec, 180g hl. mouky, 4 lžíce oleje.
žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbytku cukru - sníh. Směsi spojíme, zlehka vmícháme mouku a přilijeme olej. Těstem pak klasicky naplníme dortovou formu, pečeme při 105-180°C.
Krém: 250ml smetany 33%, 250g bílé Orion čokolády
V horké smetaně rozpustíme čokoládu a po vychladnutí (druhý den) vyšleháme krém. Pozor, moc dlouhou nešlehejte, čokoláda se ráda sráží.
Dohotovení: kokos, višňová marmeláda, dále můžete zdobit dle fantazie. Já jsem si koupila barevný kokosový suk, který jsem vtlačila do formiček a pak jimi tvary dort ozdobila.
- vychladlý korpus prokrojíme, na 3krát. Spodní díl potřeme marmeládou, dáme druhý díl, zde naneseme krém (část si dáme stranou na povrch). Pak celý dort obmažeme a obsypeme celý v kokosu. Pak dle vlastního uvážení dohotovujeme.

Buchta s kandovaným ovocem:
6 žloutků ušleháme s 1hrnkem (250ml) do pěny, přidáme pár kapek Fernetu Citrus, za neustálého šlehání pomalu přiléváme asi 1/2 hrnku oleje. Pak přidáme mléko (asi tak 2 hrnky). Za neustálého šlehání na nejnižším stupni přidáváme do této hmoty pol. mouku (asi 2,5hrnku) smíchanou s kypř. práškem, citr. kůrou, pokrájeným kand. ovocem (nejlepší je barevný alginát) - toho dle libosti. Z bílků - sníh, ten nakonec vpravíme do hmoty. Těsto vylijeme na plech a pečeme jako každou buchtu (150-180°C, cca45minut). Upečený moučník ještě za tepla pokropíme citr. šťávou (buchta pak nasákne citr. aroma a je vláčnější). Po vychladnutí rozpustíme 1 čokoládu Figaro s příchutí lesních plodů (je to novinka), můžeme dle libosti přidat i trochu obyč. čokolády a zředit 100% tukem. Hotovou polevou moučník polijeme. Povrch jsem přizdobila nastrouhanou čokoládou Zora - nugátovou, střídavě s bílou. Vypadá to fakt hezky.
Ahojky. Ale co pečete Vy? Taky mi dejte, jestli tedy chcete, nějaký recept. Připadám si, že se jen "naparuju". Mějte se hezky


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.