Cukrář.cz

Reklama



Téma "Snese se krém na dort s marcipánem?"


Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: Petulkapit

09.04.2007 13:01:37.
id: 1900.


Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Dělala jsem dorta-podkovu z oříškového těsta a krému (nastavený moušnou kaší). Dort jsem normálně rozkrojila,potřela krémem. Na vrch dortu jsem dala krém a celý pokrila marcipánem (domácí:suš.mlého,tresť,cukr,omega,..) který jsem vyválela na placku. Okraje(obvod) dortu jsem ozdobila krémem-klasicky vlnky a tak. Ale krém na marcipánu mi začal opadávat a marcipán zvlhnul-ale jen,tam,kde byl krém,takže obvod dortu jsem musela ozdobit místo krémem oříškama. Byla jsem zklamaná,myslela jsem, že to bude držet,ale nevim,co se s čím nesnese. Tedka bych chtěla dělat zase dort-dámské poprsí a taky bych ho chtěla pokrýt celý marcipánem,ale nevim čím povrch ozdobit,když krém nedrží. Myslela jsem , ze by to mohllo jít čokoládovou polevou,jak se prodávají v krámě a sáček se nechá rozpusit ve vodě. Nemá někdo zkušenosti??Budu vděčná za každou radu.

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: simina

Vloženo: 11.01.2008 12:31:06.
ID: 3844.


Podle datumu vidím že je už pozdě,ale třeba se tato rada hodí někomu jinému.Já mám taky špatné zkušenosti s potahováním marcipánem,z boků mi stejká,naposledy jsem měla potáhlou panenku a do rána mi celá sukně ztekla(ale je pravda že jsem měla už málo marcipánu a tak byl tenký),tak jsem ji ozdobila krémem a dětem se líbila ještě víc než předtím.Zrovna včera jsem dělala poprsí a protože jsem měla obavu co by mi na tom marcipán udělal,tak jsem celý dort potřela štětcem s měkým chlupem čokoládou z pytlíku co je rychletuhnoucí, naředěnou slunečnicovým olejem(pěkně se s ní pracuje,netuhne pod rukou a po ztuhnutí jde pěkně krájet-bílá se dá i obarvit),já použila 1bílou a asi půl pytlíku oříškové a malinko jsem to přibarvila červenou.Takže to vypadalo jako opálené tělo.Po ztuhnutí,trvá to chvíli,jsem to ozdobila růžovočerveným krémem a malými stříbrnými perličkami jsem posypalapodprsenku,z velkých udělala dvojitý náhrdelník a výsledek byl úžasný,nad má očekávání.

odpovědět

    Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: Helena

Vloženo: 15.01.2008 9:42:24.
ID: 3879.


"Simino" prosím Vás můžete trošku upřesnit jak přesně pracujete s tou čokoládou s pytlíku? Jsou to takové ty podlouhlé sáčky, ve kterých je ta poleva velice tvrdá? Spíš se mi jedná jak to ředíte, jestli netuhne pod rukama, jestli není stopa na čokoládě po štětci, atd. atd...... Dá se taky ředit 100 % tukem, nebo to není ono?? Ráda bych to vyzkoušela a možná se tato rada hodí o ostatním. Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: lucka

Vloženo: 11.01.2008 18:06:58.
ID: 3847.


Já mam tuto zkušenost,, záleží na druhu sušeného mléka, nejlepší je plnotučné, z odtučněného má modelka tendenci stékat. Dělám modelku ze suš. mléka, fondánu a mouč.cukru ve stejném poměru, pak mandlové aroma a drobek vody.

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od:

Vloženo: 14.01.2008 13:31:28.
ID: 3874.


Dobrý den jen jsem chtěla reagovat, modelovací hmotě krém nevadí můžete sním klidně zdobit, jen pozor na vlhkost v lednici ta mandlovou hmotu rozpouští. Já když dělám dort doma tak ho zdobím tak hodinku před tím než si pro něj prijdou.

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: IDA

Vloženo: 15.01.2008 10:51:44.
ID: 3880.


Neviem, prečo sa ti marcipán roztápal - vlhol. Skús inú receptúru, ja ked si vyrábam doma hmotu tak používam, len cukor, stužený pokrmový tuk a sušené mlieko, arómu.
Držím palce pri výrobe.


odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: simina

Vloženo: 23.01.2008 13:27:16.
ID: 3913.


Ještě jsem zapoměla,ztužený tuk na zředění by šel asi taky použít,ale nemám vyzkoušeno,nebotˇstím olejem je to velmi rychlé a funguje mi to ke spokojenosti,tak jsem to nezkoušela nikdy.

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: Žaneta

Vloženo: 05.02.2008 12:54:53.
ID: 3986.


Marcipán by neměl do lednice přijít vůbec! Chlad ano, vlhkost ne! Opravdu vlhne cukrová složka. A Když tam dáte dort s pravého marcipánu tak do rána bude vypadat jak oslizlý!! Nejvíc záleží na tom složení marcipánu. Vím, že tam děvčata přidávají jak již někdo výše napsal fondán (co je na polévaní větrníků) nebo glukozu - glukozový sirup.
Nebo potahují dorty K2- sice je to náhražka- spíše jako fondant, ale zato se lednici nerozteče, ale ztuhne.

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od:

Vloženo: 16.02.2008 13:13:29.
ID: 4076.


já když potahuju dort modelovkou tak ho nejdřív poleju čokoládovou polevou a pak ho potáhnu a je to taky dobrý nikdo si nestěžoval a vždy dortíky chotnají........... a nebo udělat kolik dáte sušnýho mlíka tolik noučkovýho cukru a fondánu a mandlový aroma............. a taky se to nerozpouští......... akorát vaj.bílek použiju jen když nemám fondán.....

odpovědět

    Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: andy

Vloženo: 03.04.2008 15:32:23.
ID: 4461.


Já jsem slyšela, že se krém musí pořádně vychladit - nesmí být moc máslový. A po potažení dát lednici na plný výkon ať se marcipán nerozpustí.

odpovědět

       Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: kaccii

Vloženo: 01.11.2015 13:08:03.
ID: 13114.


Ne ne krem muze byt i vice maslovy a jen na povrch i strany ho staci opravdu jen troska vice mene jen na zahlazeni nerovností. A lednici pokud mozno na nejnižší vykon a zadni cast opblozit kartonem aby vsaknul vlhkost. Dortikama se zivim tak vim o cem mluvim. Prechod z maximalne vychlazene lednice do bezne teple mistnosti je pro marcipan pecka a okamzite vlhne. A behem 10 minut se vam totalne rozteče

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: nnn

Vloženo: 09.04.2008 15:04:31.
ID: 4525.


Už jsem potáhla několik dortů marcipánem a jako podklad byl krém a nestalo se mi že by mi v lednici tekl,a to ani nepřidám výkon ledničky.Hmotu dělám z polotučného suš.mléka+ml.cukr + vodu,nic víc.

odpovědět

    Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: Daniela

Vloženo: 12.10.2017 14:04:30.
ID: 13740.


Prosím o radu !!!
Zítra chci péct příteli k narozeninám dortík. Piškot bude čokoládový a krém smetanový (lučina, cukr a smetana ke šlehání). Někdo píše, že krém pod marcipán by měl být jen máslový, ale přeci jen preferujeme jiné chutě. Mohl by být, nerozteče se mi? Chci ho dělat zítra, aby mi do soboty odpoledne vydržel :(...moc děkuji !!!!

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: Jana

Vloženo: 09.04.2008 20:03:34.
ID: 4526.


Já používám k potažení dortů marcipán smíchaný s fondánem na polévání věnečků. Ovšem mám na mysli opravdový mandlový marcipán, ne náhražku ze sušeného mléka. Dá to trochu práce, než ze dvou tuhých hmot zpracuju rukama vláčnou "plastelínu", ale výborně se na cukru rozválí, je pěkně bílá a výborně se barví. Dort potírám bílým krémem, jednou jsem použila tmavou marmeládu pod svatební dort (to byl nápad!) a hmota se na jednom místě protrhla, záplatované místo bylo pořád zbarvené růžově. Tato hmota v ledničce i s krémem neudělá vůbec nic, je naprosto v pořádku i druhý den.

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: Madelka

Vloženo: 25.04.2008 11:31:44.
ID: 4601.


Nejsem sice cukrarka, ale peceni dortu me bavi a par uz jich mam za sebou, tak moje zkusenosti:

pravy marcipan (kupovany) se mi temer "roztekal" na kremu

taky se marcipan nema rad se zelatinou - zacne se tez roztekat

marcipan (pouzila jsem opet pravy) muzu nechat v lednici jakkoli dlouho a nic se s nim nestane, jen casem ztuhne

zkousela jsem na zdobeni dortu pouzit misto praveho marcipanu hmotu K2 - i kdyz se mi lepila vic nez marcipan, mam ji radeji - lip se mi s ni pracuje a lepeni jde odstranit pouzitim potravinarskeho skrobu (osobne nezkouseno), taky vyjde K2 levneji nez kupovany pravy marcipan. K2 tuhne mnohem rychleji a behem nekolik dnu je tvrda jak kamen - takze jestli chcete, aby ozdoby z K2 byly k jidlu, chce to zdobit tesne pred darovanim dortu....

Preju hodne stesti vsem!

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: eliška

Vloženo: 14.09.2008 18:45:58.
ID: 5275.


I když od posledního příspěvku uplynulo hodně času, snad budou k něčemu i moje zkušenosti. I já prošla zkušeností roztékání potahovací hmoty míchané s pravým marcipánem. Ještě že si svatební dort odvezli v pravý čas. Ale! Jednoduše řečeno, není lednice, jako lednice.Časem jsem zjistila, že v lednici se systémem chlazení "no frost" se mi nejen roztékají /a to doslova/ potahovací hmoty, ale vlhnou laskonky,jádrové kornoutky atd.
V obyčejné lednici ne. Teď budu dělat test tak,že si vyrobím různé věci dvojmo a budu zkoušet, co na to lednice.Chtěla bych si koupit ještě jednu velkou lednici s prosklenými dveřmi, abych měla prostor na velké svatební dorty,ale mám obavy, že za ni vydám spoustu peněz a ona mi zase bude dávat "vlhký" chlad. Pokud m ůžete, prosím sdělte svoje zkušenosti.Děkuji.

odpovědět

Nadpis: zaplatované řezy
Od: Líba

Vloženo: 22.11.2008 13:19:41.
ID: 5488.


Dobrý den jednou jsem dostala recept na zaplatované řezy a ztratila jsem ho. To těsto se dává po kouskácch na plech. Upeče se to. A na to se dá marmeláda a čokoláda.Nezná ho někdo je to moc dobré a rychlé ,recept na to těsto nemám . Diky moc kdo ho zná a nebo poradí něco podobného.Děkuju.

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: Janina

Vloženo: 24.01.2010 18:04:59.
ID: 7260.


dobrý den, ted jsem našla recept na máslovou glazuru přímo pod fondán nebo marcipán, 60g pevného rostlinného tuku, 60g másla 1 kávová lžička vanilkového extraktu, 450g prosátého cukru práškového,2 polévkové lžíce mléka
postup|: maslo a tuk mixovat,až se spojí tak vanilku a postupně přidávat cukr po 100g na střední rychlost, skladovat v lednici přikryté vlhkou utěrkou
ještě jsem nezkoušela

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: Marie

Vloženo: 14.05.2012 20:25:55.
ID: 8641.


Každý dort po promazání potřu pírkem nebo štětcem rozpuštěnou čokoládou na vaření a dám ztuhnout,mezi tím vyválím marcipán a v klidu dort potáhnu.pokud mám více poschoďový,potáhnu každé poschodí a přilepím také čokoládou.Dort vydrží i převážení v teple kolem 20 st. jinak marcipán se krémem naruší a sjede.Mám to vyzkoušené.

odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: Veronika

Vloženo: 07.08.2013 13:24:25.
ID: 10156.




odpovědět

Nadpis: Re: Snese se krém na dort s marcipánem?
Od: Veronika

Vloženo: 07.08.2013 13:30:38.
ID: 10157.


Ahojda, budu dělat svůj první potahovaný dort a chci se zeptat, zda je možné podmazat domácí potahovací hmotu (mouč. cukr, sušené mléko, voda, madl. aroma) máslovým krémem s pikaem(pouze máslo, pikao, mouč. cukr). V různých diskuzích už jsem se dočetla, že máslový krém je na potahování nejlepší, ale nevím jestli by to pikao neudělalo nějakou neplechu a mé dílo se nerozteklo. Děkuji moc za radu!

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 27. dubna 2024
svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.