Cukrář.cz

Reklama



Téma "Sníh do trubiček"


Sníh do trubiček
Od: Jana

23.02.2007 21:56:52.
id: 1714.


Prosím poraďte mi někdo, kde dělám chybu! Když šlehám sníh do trubiček, vždycky vypadá dobře, naplním trubičky, ale po nějaké době, třeba druhý den, z něj začne vytékat cukrový sirup a sníh v trubičce se začne smrskávat na tenkou žížalku. Dělám sníh s vařeným cukerným sirupem, zkouším drátěným očkem, mám poprskaný celý sporák, vylétá řetěz bublinek přesně podle receptů, ale pak stejně teče. Bojím se, abych sníh nepřešlehala, tak trubičky plním ještě teplým sněhem, nemám třeba šlehat déle? Možná delším šleháním nějak ztuhne, fakt nevím. Jsou to nervy, prosím vás, kdo to umíte ušlehat, poraďte mi. Díky.

odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: Anna

Vloženo: 25.02.2007 16:59:54.
ID: 1720.


Sjeďte níž a najdete tam dotaz na mračna, sníh do trubiček pod jménem Anna. Je to můj dobrý a osvědčený recept na sníh. Není sice profesionální, ale je jen na domácí pečení.

odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od:

Vloženo: 25.02.2007 22:04:27.
ID: 1722.


Jak vám začne vařit cukr(2/3 z odváženého množství)si dejte šlehat ty bílky (s 1/3 cukru).Až máte cukr svařený(tak jak popisujete na řetěz),tak snižte rychlost šlehání o stupen' a pomalu tenkým pramínkem zalejte cukr.Pak zase došlehat na vyšší rychlosti a přidat vanilkový cukr(zlepší chutˇ).A můžete plnit,nemusí být úplně vyšlehaný do studena,ale zase ne moc teplý.Já dávám na 150g bílků-250g cukru.

odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: Johny

Vloženo: 28.02.2007 15:56:00.
ID: 1733.


Po zalití cukrového rozvaru zkuste přidat malinké množství roztoku kys. citronové nebo octa, pro lepší šlehání krému.



odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: David

Vloženo: 01.03.2007 17:54:00.
ID: 1738.


Zkuste vyšlehat 3 bílky s 50g cukru krupice, na rozvar si dejte 40 g vody a 150 g cukru, po zalití vyšlehané pěny přidejte do pěny pár kapek citronové šťávy nebo citrónku.

odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od:

Vloženo: 13.12.2009 18:10:07.
ID: 7147.




odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: Karlos

Vloženo: 14.12.2009 11:08:44.
ID: 7148.


Riziko přešlehání pomine již po přidání krupicového cukru. Ten se má přidávat postupně, po částečném vyšlehání bílků. Rozvar se načasuje tak, abychom jej lili až když je sníh perfektně vyšlehán. Po zalití rozvaru se obvykle sníží chod strojku, a krém se došlehává do zchládnutí. Tím se nemyslí že má mít pokojovou teplotu, to by trvalo opravdu dlouho. Váš problem vidím v nedostatečném vyšlehání a plnění teplým krémem.
Karlos


odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od:

Vloženo: 05.02.2013 16:57:55.
ID: 9911.




odpovědět

    Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: anna

Vloženo: 06.10.2014 13:46:24.
ID: 12750.


sníh do trubiček

odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: anna

Vloženo: 14.03.2013 20:07:29.
ID: 9983.




odpovědět

    Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: Věrka

Vloženo: 07.05.2015 9:50:34.
ID: 12966.


Moc prosím o recept na křehké trubičky které se v puse jen rozplývají a taky na sníh děkuji mockrát.Věrka

odpovědět

       Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od:

Vloženo: 09.03.2019 9:58:46.
ID: 14009.


300g hl. mouky, 250 g másla, 2 žloutky, 2 pol. lž. mléka 2 pol. lž. octa. Uděláme těsto a necháme uležet v lednici. Nejlépe přes noc. JSOU TO MASLOVE TRUBIČKY.

odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: lubik

Vloženo: 12.04.2013 16:55:57.
ID: 10015.


proc tece snih v trubickach?

odpovědět

    Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: Johny

Vloženo: 19.04.2013 20:22:22.
ID: 10034.


Domnívám se, že není dostatečně zašlehaný cukrový rozvar ...

odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: honza

Vloženo: 10.09.2014 16:27:15.
ID: 11633.


prosím poradte co se sněhem když nejde rozpustit cukr a snih chroupe v puse je to cukrem nebo v něčem jinnem před rokem to nedělalo až tet co používam novou šarži cukru.dik za radu.

odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od:

Vloženo: 12.08.2016 16:39:00.
ID: 13415.


Nejde mi vyslehat cukr v naplni do trubicek poradi mi nekdo prosm

odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od: Anna

Vloženo: 24.08.2016 15:30:12.
ID: 13424.


Já dělám sníh takto. Nejlepší jsou na to bílky trochu starší, ne z čerstvých vajec. Potom je zvážím a například. 10 dkg bílků dám 20 dkg cukru moučka tedy 1:2. Začnu šlehat nad párou a postupně přidávám cukr. Nešlehám pořád, jenom občas, je potřeba se tomu trochu věnovat. Až začne sníh dělat špičky, je hotovo. Recept to není pro profesionály, ale jenom pro domácí pečení. Zdravím Anna

odpovědět

Nadpis: Re: Sníh do trubiček
Od:

Vloženo: 08.09.2021 23:14:47.
ID: 16017.


Na 1 bilek 6;5 dkg cukru krupice šťáva z jjednoho mensiho citronu sleham ve vodni lazni rucnim elektickym slehacem - stupeň 2 pri houstnutí postupně zvysuji otacky na nejvyšší chod. Vzdy se povede slehat hodne do tuha krem nesmi spadnout z metlicek.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 8. října 2024
svátek slaví Věra, zítra Štefan a Sára

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.