Cukrář.cz

Reklama



MORAVSKÝ POHÁR 2007

22.02.2007 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

5.ročník soutěže cukrářských dovedností s mezinárodní účasti
MORAVSKÝ POHÁR 2007
13. – 15. března 2007
v prostorách VOŠ,SOŠ a SOU v BZENCI

 

ředitel soutěže :                               Ing. Emil Ševčík,ředitel školy

odborný garant a patron soutěže :  AKC ČR pobočka Brno



hlavní partner soutěže :                  IREKS ENZYMA,spol. s r. o.


Dovolujeme si Vás pozvat na výstavu soutěžních prací
a slavnostní vyhodnocení

15. března 2007
v prostorách VOŠ,SOŠ a SOU v BZENCI
výstava bude přístupná od 12:00 do 16:00 hodin
slavnostní vyhodnocení a ukončení soutěže proběhne v 16:30 hodin

Ing. Emil Ševčík,ředitel školy

PROPOZICE SOUTĚŽE


Soutěž je určena pro žáky 2. a 3. ročníků učebního oboru CUKRÁŘ.Jednotlivé školy zastupuje vždy jeden soutěžící.

Soutěžní úkoly  

1. slavnostní výrobek - jedno nebo víceposchoďový dort libovolného tvaru
do hmotnosti 5-ti kg  na volné téma a degustační vzorek. Degustační vzorek
do hmotnosti 0,500 kg musí být zhotoven ze stejných surovin a musí chuťově
odpovídat slavnostnímu dortu. Nemusí být nazdoben.

2. čtyři druhy dezertů – od každého druhu 6 kusů + 3 kusy na degustaci. Stanovená hmotnost je do 40 g u jednoho kusu dezertu.

3. Malý dekorační výrobek z jedlých materiálů (např.modelovací hmoty, čokolády, griliáže, karamelu, plastického cukru apod.)

Výrobky soutěžící připravuje v časovém limitu 10-ti hodin v cukrářské dílně školy.
( 1. den 7 hod. ,2.den 3 hod. ). Soutěžící pracuje podle vlastních receptur, hodnotící komisi předá surovinové složení všech výrobků a nákres dortu.
Soutěžící si mohou přivézt korpusy dortu, případně dezertů a modelovací hmoty. Pro zhotovení dekoračního výrobku si mohou dovézt ty části, které nelze zhotovit na místě (např.musí déle zatuhnout).  Není dovoleno dovézt hotové ozdoby na slavnostní výrobek ani dezerty. Součásti hodnocení bude naplnění časového limitu odbornou prací.
Soutěž je anonymní, soutěžící pracují pod čísly, které si před zahájením vylosují.
 
Materiální zajištění      

Soutěžící musí mít vlastní pracovní oděv a obuv (bez označení), rovněž veškeré pracovní pomůcky, speciální suroviny a jiné potřeby pro zhotovení výrobků a prezentaci. K dispozici budou pouze základní suroviny a zařízení uvedené v příloze. Každý soutěžící musí mít s sebou platný zdravotní průkaz .
Na vyhodnocení se soutěžící zúčastní v profesním oblečení, které může být opatřeno jmenovkou, případně logem školy.

Hodnocení                  

Hodnotící komise bude složená z předních odborníků cukrářů, zástupců AKC, pobočka Brno.
Hodnocení bude probíhat podle přiložené tabulky.

Ceny pro soutěžící      

Všichni soutěžící obdrží diplomy a věcné ceny od sponzorů.
Soutěžící na prvních třech místech obdrží diplomy, poháry a věcné ceny.


Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.