Reklama |
Mladí kuchaři, cukráři a číšníci využívají zázemí přední gastronomické společnostiKvalitní juniorští kuchaři či cukráři - nejmodernější vybavení kuchyní a restauračních provozů. Takový je vztah prestižního odborného učiliště gastronomie U Krbu v Praze a společnosti Fast Food Servis s.r.o., která na pražském letišti Ruzyně provozuje několik restaurací a kaváren. Právě do nich letos v září nastoupilo v rámci praktického výcviku na čtyřicet studentů a pokračuje tak ve spolupráci obou institucí zahájené v lednu 2006. „Našim studentům se nabízí velice kvalitní zázemí, které je srovnatelné se světovou špičkou,“ pochvaluje si ředitelka školy, Hana Líbalová. „V rámci praktické výuky se dostanou na exponované místo a mají možnost získat zkušenosti s nejmodernějším vybavením kuchyní a dalších provozů. Proto se na letiště mnozí cíleně hlásí.“ Spolupráce s učilištěm U Krbu těší i Fast Food Servis s.r.o. Budoucí kuchaři, cukráři či barmani a číšníci jejich restauracím a kavárnám dávají v některých případech přednost i před čtyř- a pětihvězdičkovými hotely. Praktické zkušenosti sbírají studenti na letišti v Ruzyni od ledna, kdy byl otevřen nový terminál Sever 2. Například kuchaři se standardně seznamují s výlučnými vlastnostmi minimálně pěti světových kuchyní, např. Mexika či Japonska. „Ale přesně to chceme,“ říká Zdeněk Veselý, provozní ředitel Fast Food Servis. „Trochu zištně kalkulujeme s tím, že nám mladí kolegové časem plynule přejdou do provozu. Po kvalitních kuchařích nebo číšnících je stále velká poptávka.“ Mladí cukráři z „divize“ Fast Food Servis s.r.o. už mají na svém kontě první významnější úspěch. V červnu připravili produkty připomínající 250. výročí narození W. A. Mozarta, s nimiž zabodovali i ve sledované celostátní soutěži Cukrář roku. V úterý 12. září od 16.30 je pro rodiče studentů školy navštěvujících gastronomické provozy Fast Food Servis s.r.o. připraven na ruzyňském letišti Den otevřených dveří.
Fast Food Servis s.r.o.
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |