Cukrář.cz

Reklama



Ochutnávka whisky a čokolády

05.10.2005 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Dny se pomalu krátí a nutí nás vyhledávat aktivity spíše v teple a pod střechou. Whiskové kluby po celém světě plánují na toto roční období celou řadu akcí spojených s ochutnávkami, a stalo se už tradicí spojit několik vynikajících produktů dohromady a zkoušet jejich kombinace. Například Společnost skotské sladové whisky z Edinburghu má ve svém programu na nadcházející zimu a jaro řadu akcí, kde se whisky kombinuje s jídlem, sýrem, a v neposlední řadě i s čokoládou. 

 
V brněnské prodejně The Whisky Shop v Domě pánů z Lipé (
www.thewhiskyshop.cz) se správně rozhodli, že město uprostřed Evropy nemusí zaostávat za velkými whiskovými kluby, které své členy počítají na tisíce po celém světě, a v pátek 23.9. uspořádali pro své příznivce právě takovou akci. 


 
Pod vedením paní Mirky Slavíkové, jediné české umělecké cukrářky, která svou kvalifikaci získala studiem v zahraničí, profesorky umělecké cukrářské tvorby a držitelky několika mezinárodních ocenění, přiřazovali účastníci čtyři vzorky single malt z různých oblastí Skotska k osmi druhům čokolády od mléčné po 99procentní a rozhodovali o optimální kombinaci. Pro všechny byla chuť obou excelentních produktů, kdy subjektivní vnímání chuti a vůně. Fascinující chuť extra hořké čokolády s 10-ti leté Whisky Laphroaig z Islay, s výraznou vůní a chutí rašeliny, jódu, sladu, soli a měkkého dubu, dala poznat whisky gurmánům novou dimenzi chuti a požitku. Paní Slavíková též předvedla její vnímání whisky pro použití při sestavování nové receptury na čokoládové pralinky.


I zde se používá čichové snímání v intenzitě jako u degustování whisek či vín a v tomto hlubokém prožitku a fantazii pocitu se již doplňuje o další suroviny, aby vznikl ten nejlahodnější kousek opojné čokolády. I jak sama paní Slavíková řekla, whisku považuje za jeden nejdokonalejší produkt ve spojení s čokoládou, neuvěřitelná paleta vůní a chutí lze jen těžko vyčerpat.


 
Úspěch večera si jistě žádá opakování, podobné akce se plánují i v jiných městech ČR, a protože to je opravdová schůzka gurmánů, tak věřte, že je připravena lahůdka, ale to se již nechte překvapit…


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.