�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Ochutnvka whisky a okoldy

Autor: Mirka Slavkov
Datum vyd�n�: 05.10.2005
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=780

spch veera si jist d opakovn, podobn akce se plnuj i v jinch mstech R, a protoe to je opravdov schzka gurmn, tak vte, e je pipravena lahdka, ale to se ji nechte pekvapit

fiogf49gjkf0d

Dny se pomalu krt a nut ns vyhledvat aktivity spe v teple a pod stechou. Whiskov kluby po celm svt plnuj na toto ron obdob celou adu akc spojench s ochutnvkami, a stalo se u tradic spojit nkolik vynikajcch produkt dohromady a zkouet jejich kombinace. Napklad Spolenost skotsk sladov whisky z Edinburghu m ve svm programu na nadchzejc zimu a jaro adu akc, kde se whisky kombinuje s jdlem, srem, a v neposledn ad i s okoldou. 

 
V brnnsk prodejn The Whisky Shop v Dom pn z Lip (
www.thewhiskyshop.cz) se sprvn rozhodli, e msto uprosted Evropy nemus zaostvat za velkmi whiskovmi kluby, kter sv leny potaj na tisce po celm svt, a v ptek 23.9. uspodali pro sv pznivce prv takovou akci. 


 
Pod vedenm pan Mirky Slavkov, jedin esk umleck cukrky, kter svou kvalifikaci zskala studiem v zahrani, profesorky umleck cukrsk tvorby a dritelky nkolika mezinrodnch ocenn, piazovali astnci tyi vzorky single malt z rznch oblast Skotska k osmi druhm okoldy od mln po 99procentn a rozhodovali o optimln kombinaci. Pro vechny byla chu obou excelentnch produkt, kdy subjektivn vnmn chuti a vn. Fascinujc chu extra hok okoldy s 10-ti let Whisky Laphroaig z Islay, s vraznou vn a chut raeliny, jdu, sladu, soli a mkkho dubu, dala poznat whisky gurmnm novou dimenzi chuti a poitku. Pan Slavkov t pedvedla jej vnmn whisky pro pouit pi sestavovn nov receptury na okoldov pralinky.


I zde se pouv ichov snmn v intenzit jako u degustovn whisek i vn a v tomto hlubokm proitku a fantazii pocitu se ji dopluje o dal suroviny, aby vznikl ten nejlahodnj kousek opojn okoldy. I jak sama pan Slavkov ekla, whisku povauje za jeden nejdokonalej produkt ve spojen s okoldou, neuviteln paleta vn a chut lze jen tko vyerpat.


 
spch veera si jist d opakovn, podobn akce se plnuj i v jinch mstech R, a protoe to je opravdov schzka gurmn, tak vte, e je pipravena lahdka, ale to se ji nechte pekvapit


Vytisknuto dne 29.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku