Cukrář.cz

Reklama



Nestlé Česko s.r.o. prodá své pozemky v Modřanech společnosti SEKYRA Group.

24.02.2004 | Autor: Martin Walter | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 

V novém kancelářském areálu na břehu Vltavy se Nestlé stane prvním nájemníkem.

Dne 17. února 2004 podepsaly společnosti Nestlé Česko s.r.o. a SEKYRA Group smlouvu, na jejímž základě Nestlé prodá svůj rozsáhlý průmyslový areál na břehu Vltavy v městské části Praha 12. "S výběrem partnera jsme spokojeni. Rozsáhlá přestavba vyústí v moderní kancelářský komplex, odpovídající nárokům 21. století a přinášející zpříjemnění životního prostředí v Modřanech. V sídle naší společnosti pracuje mnoho set pracovníků, z nichž mnozí jsou obyvateli této části Prahy 4. Nestlé zde zůstane i nadále - staneme se prvním nájemníkem nového areálu", uvedl Bruno Le Ciclé, generální ředitel Nestlé Česko s.r.o. po podpisu smlouvy.

Projektové práce na přeměně průmyslového areálu Nestlé započaly před mnoha měsíci. Koncepční studie k tomuto projektu byla představena radě Městské části Praha 12 již v létě 2003 a rada vyjádřila se studií svůj souhlas. Projekt byl nadále upřesňován a od podzimu 2003 až do února 2004 probíhalo výběrové řízení, jehož vítězem se stala společnost SEKYRA Group.

Přeměna průmyslového areálu bude náročnou akcí, která potrvá 4 až 6 let. V konečném důsledku zde dojde poprvé od 30. let 20. století  k omezení tradiční průmyslové výroby a ke snížení  ekologické a dopravní zátěže této oblasti.  Cenu, za níž prodalo své pozemky, nebude Nestlé zveřejňovat.  "Dohodli jsme se, že o designu budov a postupu projektu bude v souladu se svou komunikační politikou informovat veřejnost budoucí vlastník - SEKYRA Group. My se chceme věnovat tomu, co umíme - výrobě kvalitních potravin", uvedl Bruno Le Ciclé.

Společnost Nestlé Česko s.r.o. uskutečnila v letech 2002 - 2003 ambiciózní projekt restrukturalizace průmyslové výroby s cílem posílit svou konkurenceschopnost před vstupem ČR do EU.  Od roku 2004 Nestlé v ČR provozuje dva vysoce výkonné závody na zpracované potravinářské výrobky. SFINX Holešov byl  přebudován na moderní mezinárodní centrum výroby nečokoládových cukrovinek a závod  ZORA Olomouc byl přeměněn na konkurenceschopného mezinárodního výrobce vysoce kvalitních čokoládových výrobků. Právě do ZORY Olomouc byly v roce 2003 převedeny výrobní linky ze závodu ORION v Modřanech. 

 Nestlé, mezinárodní potravinářská společnost s ústředím ve Švýcarsku vstoupila do české cukrovinkářské výroby jako strategický investor počátkem 90.let 20 století. Její investice od té doby přesáhly 5 miliard Kč. V ČR vyrábí Nestlé čokoládové i nečokoládové cukrovinky pod tradičními značkami Orion, Bon Pari, Deli, Modré z nebe. Nestlé je rovněž jedním z klíčových dodavatelů dalších značkových potravin na český trh - tyčinek Kit Kat, instantních káv Nescafé, dehydratovaných kulinářských výrobků a tekutého koření Maggi, snídaňových cereálií a kojenecké výživy Nestlé, a také potravy pro psy a kočky pod značkami Purina  Friskies a Darling. Pokračující integrace se společností Schöller (která zůstává samostatnou právnickou osobou) přináší spotřebitelům řadu dobře známých zmrzlin jako Manhattan, Cortina či Mövenpick pod značkou Nestlé Schöller.


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.