Cukrář.cz

Reklama



19.5.2021 | Autor: Martin Braun | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Jedná se o plát, který zůstává po dopečení tenký a několik dnů vláčný, proto se hodí zejména na zdobení minidezertů a pod.

Receptura

1100g vejce
  400g voda
  800g cukr 600 BISQUICK - přípravek do piškotové hmoty
    50g pravý marcipán (dobře ušleháme)
  150g mouka
  150g tekuté máslo.

Pomůcky, které Vám usnadní práci:
Pečná podložka - SILPAT 385x585mm skelné vlákno + silikonŠablona na vzorovaný plát 600x400mm - různé vzorynebo Profilová lišta na pruhovaný plát délka 70cm - různé vzoryNůž cukrářský roztírací, zahnutý, 31 / 2,5cm 66 707 nerez + plastFormy skupinové na dezerty, plastTunel, průřez - trojúhelník 580x80x65mm (d.x š.x v.) nerez

Pracovní postup

1) Hotový barevný plát rozkrájíme na potřebné pruhy a vyložíme jím boky forem - např. tunelů, skupinových forem na minidezerty nebo ráfků.

2) Naplníme krémem - ideální je lehký šlehačkový krém vyrobený z přípravku ALASKA-EXPRESS v nejrůznějších příchutích. Příprava je snadná: ALASKU-EXPRESS rozmícháme ve vodě a vmícháme vyšlehanou neslazenou šlehačku (pro podrobný postup a dávkování viz detail výrobku příp. obal).

3) Necháme min. 1 hodinu vychladit v lednici nebo chladícím boxu.

4) Po ztuhnutí vyjmeme z forem případně rozkrájíme na díly, přetřeme želem CRISTALINE a dozdobíme dle fantazie zbylým krémem, čokoládovým dekorem, ovocem atd.

Hmotu připravíme dle výše uvedených receptů. Cca 1/2 vyšlehané hmoty odeberem do misky a obarvíme potravinářskou barvou nebo kakaem. Obarvenou hmotu natřeme např. přes vzorovanou šablonu nebo pomocí speciálního vzorovaného pravítka na pečnou podložku SILPAT. Vzor necháme cca 1 hodinu zmrznout (musí být tvrdý). Po zmrznutí vzor přetřeme zbytkem neobarvené hmoty na běžnou tloušťku, necháme cca 10min. odstát a odpečeme. Pečná teplota = cca 250°C, doba pečení = cca 4.min.


Dnes je pátek 25. června 2021
svátek slaví Ivan, zítra Adriana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.