�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Autor: Martin Braun
Datum vyd�n�: 19.05.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=4731

Hmotu pipravme dle ve uvedench recept. Cca 1/2 vylehan hmoty odeberem do misky a obarvme potravinskou barvou nebo kakaem. Obarvenou hmotu nateme nap. pes vzorovanou ablonu nebo pomoc specilnho vzorovanho pravtka.

Jedná se o plát, který zstává po dopeení tenký a nkolik dn vláný, proto se hodí zejména na zdobení minidezert a pod.

Receptura

1100g vejce
  400g voda
  800g cukr 600 BISQUICK - pípravek do piškotové hmoty
    50g pravý marcipán (dobe ušleháme)
  150g mouka
  150g tekuté máslo.

Pomcky, které Vám usnadní práci:
Pená podloka - SILPAT 385x585mm skelné vlákno + silikonŠablona na vzorovaný plát 600x400mm - rzné vzorynebo Profilová lišta na pruhovaný plát délka 70cm - rzné vzoryN cukráský roztírací, zahnutý, 31 / 2,5cm 66 707 nerez + plastFormy skupinové na dezerty, plastTunel, prez - trojúhelník 580x80x65mm (d.x š.x v.) nerez

Pracovní postup

1) Hotový barevný plát rozkrájíme na potebné pruhy a vyloíme jím boky forem - nap. tunel, skupinových forem na minidezerty nebo ráfk.

2) Naplníme krémem - ideální je lehký šlehakový krém vyrobený z pípravku ALASKA-EXPRESS v nejrznjších píchutích. Píprava je snadná: ALASKU-EXPRESS rozmícháme ve vod a vmícháme vyšlehanou neslazenou šlehaku (pro podrobný postup a dávkování viz detail výrobku píp. obal).

3) Necháme min. 1 hodinu vychladit v lednici nebo chladícím boxu.

4) Po ztuhnutí vyjmeme z forem pípadn rozkrájíme na díly, peteme elem CRISTALINE a dozdobíme dle fantazie zbylým krémem, okoládovým dekorem, ovocem atd.

Hmotu pipravíme dle výše uvedených recept. Cca 1/2 vyšlehané hmoty odeberem do misky a obarvíme potravináskou barvou nebo kakaem. Obarvenou hmotu nateme nap. pes vzorovanou šablonu nebo pomocí speciálního vzorovaného pravítka na penou podloku SILPAT. Vzor necháme cca 1 hodinu zmrznout (musí být tvrdý). Po zmrznutí vzor peteme zbytkem neobarvené hmoty na bnou tloušku, necháme cca 10min. odstát a odpeeme. Pená teplota = cca 250°C, doba peení = cca 4.min.


Vytisknuto dne 18.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku