Cukrář.cz

Reklama



Velké pekárny stále více věří vlastním obchodům

02.07.2003 | Autor: iHned | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Společnosti Delta  Pekárny  a Odkolek začaly spolupracovat v oblasti provozoven s rychlým  občerstvením 
Největší tuzemské  pekárny, jako jsou společnosti Delta  Pekárny  či Odkolek, se snaží stále častěji oslovit zákazníky prostřednictvím vlastních prodejen. Tato strategie se totiž firmám začíná vyplácet, tržby z jejich vlastních provozoven v současnosti tvoří významnou část celkových příjmů.
Podle vedení Odkolku ale byly jeho prodejny v porovnání s konkurencí málo výkonné, proto se firma rozhodla naprosto změnit jejich fungování. "Vyčlenit prodejny od  pekáren  Odkolek bylo i z důvodu jejich ztrátovosti nutné," řekl generální ředitel Odkolku Ivan Flek. Změna spočívá v tom, že všech deset  prodejen  převezme a přebuduje společnost Eureca Shops, která je dceřinou firmou konkurenčních Delta  Pekáren  . Eureca Shops nyní provozuje ziskovou síť obchodů pod názvem Paneria. I když bude obě sítě ovládat jeden subjekt, Delta a Odkolek zůstanou i v této oblasti konkurenty. Vedení obou podniků do budoucna předpokládají, že se prodejna rychlého  občerstvení  jedné či druhé značky objeví v každém městě v tuzemsku s více než dvaceti tisíci obyvatel.
Dvaadvacet provozoven Panerie v loňském roce utržilo přibližně dvě stě miliónů korun. "Letos to bude i s prodejnami Odkolku asi o sedmdesát miliónů korun více," odhaduje ředitelka Eureca Shops Kristina Nikolaev. Delta  Pekárny  jsou největším českým pekárenským podnikem. Loni utržily 2,25 miliardy korun a vytvořily zisk 53 miliónů korun.
Všechny prodejny Panerie měsíčně prodají například 65 tisíc baget, devět z nich funguje na bázi  franchisingu  . Tato občerstvovací zařízení před nedávnem kvůli ostré konkurenci opustila strategii klasického pekárenského sortimentu a rozhodla se zaměřit i na speciality. Snaží se zákazníky nalákat třeba na snídaně či obědy. (tok) Autor:web-www.ihned.cz


 


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.