Cukrář.cz

Reklama



CREMIUM SCHOKO - CREMIUM NUSS

15.04.2003 | Autor: red | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

2. část

Croissant - 80 kusů

Přípravky: 2000 g Crosata (přípravek na pečení), 100 g droždí, 1000 g voda, 1000 g tažný tuk.Plnění: 200 g Cremium SchokoZdobení: Mohrenglanz s hořkou příchutí (kakaová poleva s rostlinným tuzkem)Výroba:

* Croissant, droždí a vodu krátce prohněteme. Dodržujeme teplotu těsta v rozmezí 20 - 22 °C
* těsto natvarujeme do pravého úhlu a nezakryté necháme odstát v ledničce 10 minut
* tažný tuk vpravíme do těsta, natřikrát překládáme a necháme opět v ledničce na dobu 10 - 15 minut uvolnit
* při případném použití máslového tažného tuku je nutné mezi jednotlivými překlady udělat krátkou přestávku a těsto na chvíli vložit do ledničky
* croissantové těsto vyválíme na rozměr 2 cm a nakrájíme do trojúhelníků o stranách 15-18--15 cm
* na delší straně trojúhelník nařízneme do hloubky 2 cm a plníme přípravkem Cremium Schoko. Trochu od sebe roztáhneme a bez většího tahu svinujeme do rohlíkového tvaru
* vložíme na plech, potřeme rozmíchaným vajíčkem a při teplotě 210 °C pečeme zhruba 18 minut
* po vychladnutí potřeme přípravkem Mohrenglanzu

(pokračování příště)


Dnes je neděle neděle 6. října 2024
svátek slaví Hanuš, zítra Justýna

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.