Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2020

03.12.2019 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Sigep je zase zde, respektive bude, a to konkrétně v termínu 18 - 22. ledna roku 2020. Opět se rozevře návštěvníkům tohoto největšího cukrářského veletrhu na světě rozmanitá náruč všeho možného co může nabídnout tak rozmanitý a všemi chuti oplývající obor sladkého řemesla. Dodejme pro úplnost jedno statistické číslo mající podobu 41, které je dokumentem toho, že tento druh výstavní exhibice se koná již po jednačtyřicáté! A bez nadsázky lze říci, že každý nový ročník má podobu vzrůstající progrese oproti roku minulému. V době, kdy mnohé veletrhy se zdobí patinou šedi, tak italský cukrářský veletrh jde stále do své košaté zeleně a přitahuje každým rokem rekordní počet jak vystavovatelů, tak i návštěvníků. Netřeba zajisté se domýšlet, že tomu tak bude v nastávajícím ročníku obdobně. Ostatně rozsáhlý počet zájemců o riminský sladký projekt je nejlepší referencí jeho atraktivity a kvality zároveň, kdy zájem o prezentaci svých výrobků dokumentují svou přítomností státy odlišných chuťových zvyklostí i kultur jako jsou jižní a východní Asie, Spojené arabské emiráty, severní Afrika, subsaharská Afrika, Spojené státy americké a některé ze zemí jihoamerického kontinentu.

A výstavní náměty mají společného jmenovatele v zastoupení cukrářských disciplín typu řemeslné zmrzliny, kdy v tomto případě by bylo asi zbytečnou připomínkou, že tento chladivý produkt je prezentován asi ve třetině všech veletržních hal v počtu takřka nepřeberném. V obdobném duchu lze hovořit o cukrovinkách či sladkém pečivu. Pochopitelně, že příslovečná italská káva je k dispozici rovněž v zastoupení mnoha značek a objemném kvantu.  K tomu dále náleží čokoládová plejáda všeho možného od její výroby přes chuťové kombinace a dekorativní tvorbu.  Pak jsou haly speciálně určené pro strojní techniku a ozdobné doplňky. Potravinářské oblečení nebo sklo mají rovněž hojnost prostoru pro svou prezentaci. Samostatnou kapitolou riminské fiery jsou různé soutěže v oblastech oborových témat, a zase můžeme vyjmenovávat dortovou nebo karamelovou tvorbu. Ta zmrzlinářská bude mít opět zastoupení v populárním a tradičním provedení  World Gelato Cup.

Do rozsahu cukrářského veletrh SIGEP náleží rovněž přehlídka pekařské tvorby v plném rozsahu jejích technologií, přípravků, pecí, surovin a techniky. Co nesmí na italské potravinářské přehlídce chybět je italské pochutinová nezbytnost, jako je pizza, které na výstavních plochách Sigepu mívá velmi hojné zastoupení včetně širokého rozsahu technologií, techniky, směsí, chutí a podob. A jak bývá nezbytnou zvyklostí a davy publika přitahující, jsou předváděcí a konferenční akce, na nichž se ujímají své demonstrátorské role špičkoví odborníci své profese a návštěvníci mají možnost naživo a  do podrobna zhlédnout tvorbu jejich  mistrovské virtuozity.
Škoda slov, ať vyřčených nebo psaných, protože nejlepším dokumentem práce, umu, zákulisí i chuti budou mít možnost zájemci o veletrh sladké profese si prohlédnout a prožít na vlastní oči, chuť a poznání již zakrátko, a to na SIGEPU 2020 v italském Rimini.


Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.