Cukrář.cz

Reklama



Host Milano 2019

18.11.2019 | Autor: Martin Kolouch | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Veletrh Host Milano 2019 splnil očekávání, která do něj vložilo přes 2 200 vystavovatelů ze 171 zemí a přes 200 000 návštěvníků z celého světa. Vystavovalo se opět na obrovské ploše většiny pavilonů milánského výstaviště ve Rho.
Hlavní obory, na které se akce zaměřuje, zůstaly a jsou to kuchyňská technika, nápojová technika, technika pro cukráře a zmrzlináře, technika pro výrobu pizzy, chleba, pražení a přípravu kávy, nábytek pro hotely a restaurace.
Mezi vystavovateli nebyli jen velcí hráči, zavedení a mezinárodně uznávaní výrobci ale i řada menších a malých firem, přicházejících sem s úzkým sortimentem svých inovativních výrobků.   
Pořadatel Fiera Milano SpA akci směřuje primárně na kontakt mezi výrobci a obchodníky. Přínosná je však samozřejmě i pro každého, kdo s technikou pracuje nebo je například v pozici investora. Důvodem je, že na této výstavě je možno dobře pozorovat aktuální směry vývoje, vystavovatelé právě sem často směřují premiérové uvedení novinek na trh.  
Z trendů, které bylo možno pozorovat, zmiňme masivní aplikaci barevných zobrazovacích a ovládacích dotykových jednotek. Z dražších a komplikovanějších strojů (konvektomatů, zmrzlinových strojů) se rozšířily i do pizza pecí, malých mycích strojů, mlýnků na kávu. V kávovarech se běžně objevují i samostatně pro každou jejich jednotlivou jednotku/páku. Na pozadí toho pak probíhá všudypřítomné doplňování techniky o příslušenství pro připojení k internetu, její dálkové ovládání a diagnostiku. 
Tradičně velkorysý prostor pro soutěže po celou dobu výstavy ožíval desítkami cukrářů, kteří prezentovali svoje umění, od výroby jednotlivých motivů až po nejsložitější skulptury. Nechyběla přehlídka technických inovací, ze kterých letos vyčnívala a Smart Label 2019 získala novinka s názvem TheEggCheff. Jedná se o stolní, prostorově nenáročné zařízení, které umí během jedné minuty čerstvě tepelně upravit vejce ve skořápce a rozšířit tak nabídku i ve velmi stísněných podmínkách v kavárně či jiném podniku.
Kdo se nestihl přijet podívat letos, může si do kalendáře poznačit další ročník, který proběhne přespříští rok, od 22. do 26. října 2021 v Miláně na výstavišti ve Rho. A jak je u tohoto veletrhu zvykem, měl by si pro jeho návštěvu vyhradit přinejmenším dva celé dny. 


Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.