Cukrář.cz

Reklama



Sýrovo - kakaový dort

01.03.2019 | Autor: Radek Procházka | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Charakteristika:

Dezert na povrchu zdobený hořkou čokoládou. Na řezu dezertu korpus z drcených sušenek, spojen vrstvou tmavé čokoládové náplně a zakončen světlou vrstvou créme fraische. Chuť a vůně čokoládová, spolu s tvarohovou až lehce sýrovou.
 

 Suroviny:

kakaové sušenky - 300 g, máslo - 250 g, cukr krupice - 100 g, Lučina - 1 000 g, cukr moučka - 185 g, créme fraische - 300 g, smetana 33 % - 100 g, kakao - 20 g, voda - 50 g, vejce celá - 240 g, čokoláda na vaření - 60 g, šlehačka - 120 g,
celkem - 2 725 g, výrobní ztráty - 625 g, váha hotového výrobku - 2 100 g.

Výrobní postup:

Teflonovou výrobní formu vymastíme rozpuštěným máslem. Sušenky rozdrtíme a prosejeme přes cedník. Prosáté sušenky propracujeme s máslem a cukrem. Částečně sypkou hmotu vtlačíme do krajů formy, srovnáme do stejné tloušťky a poté vyplníme dno. Hmotu musíme hodně stlačit aby držela. Vložíme do předem nahřáté trouby na 200 stup. C cca 7 minut. Částečně zapečenou hmotu necháme ve formě zchladnout.
Nyní si připravíme náplň. Lučinu a cukr moučku dostatečně promícháme, přidáme créme flaische, tekutou šlehačku a kakao rozmíchané vodou.
Nakonec lehce rozšleháme vejce. Hmotu vlijeme do formy. Pečeme ve vodní lázni na 150 °C. cca 45 minut. Po upečení potřeme vršek rozmíchaným créme fraische s cukrem a opět dáme péct na 200 stup. C cca 5 minut. Necháme vychladnout a opatrně vyjmeme z formy.
Dort na povrchu zdobíme čokoládou a po straně na talíř šlehačkovým nokem popř. omáčkou.


Dnes je sobota sobota 5. října 2024
svátek slaví Eliška, zítra Hanuš

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.