�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Srovo - kakaov dort

Autor: Radek Prochzka
Datum vyd�n�: 01.03.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3461

Dezert na povrchu zdoben hokou okoldou. Na ezu dezertu korpus z drcench suenek, spojen vrstvou tmav okoldov npln a zakonen svtlou vrstvou crme fraische. Chu a vn okoldov, spolu s tvarohovou a lehce srovou.

Charakteristika:

Dezert na povrchu zdobený hokou okoládou. Na ezu dezertu korpus z drcených sušenek, spojen vrstvou tmavé okoládové nápln a zakonen svtlou vrstvou créme fraische. Chu a vn okoládová, spolu s tvarohovou a lehce sýrovou.
 

 Suroviny:

kakaové sušenky - 300 g, máslo - 250 g, cukr krupice - 100 g, Luina - 1 000 g, cukr mouka - 185 g, créme fraische - 300 g, smetana 33 % - 100 g, kakao - 20 g, voda - 50 g, vejce celá - 240 g, okoláda na vaení - 60 g, šlehaka - 120 g,
celkem - 2 725 g, výrobní ztráty - 625 g, váha hotového výrobku - 2 100 g.

Výrobní postup:

Teflonovou výrobní formu vymastíme rozpuštným máslem. Sušenky rozdrtíme a prosejeme pes cedník. Prosáté sušenky propracujeme s máslem a cukrem. ásten sypkou hmotu vtlaíme do kraj formy, srovnáme do stejné tloušky a poté vyplníme dno. Hmotu musíme hodn stlait aby drela. Vloíme do pedem naháté trouby na 200 stup. C cca 7 minut. ásten zapeenou hmotu necháme ve form zchladnout.
Nyní si pipravíme nápl. Luinu a cukr mouku dostaten promícháme, pidáme créme flaische, tekutou šlehaku a kakao rozmíchané vodou.
Nakonec lehce rozšleháme vejce. Hmotu vlijeme do formy. Peeme ve vodní lázni na 150 °C. cca 45 minut. Po upeení poteme vršek rozmíchaným créme fraische s cukrem a opt dáme péct na 200 stup. C cca 5 minut. Necháme vychladnout a opatrn vyjmeme z formy.
Dort na povrchu zdobíme okoládou a po stran na talí šlehakovým nokem pop. omákou.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku