Reklama |
Cukrář roku MARTIN BRAUN CUP 2002Ve dnech 6.11. až 9.11. 2002 proběhla soutěž „ CUKRÁŘ ROKU MARTIN BRAUN CUP 2002“. Soutěžní klání proběhlo jako doprovodný program výstavy HORECA ve Veletržním paláci v Praze. Zde ve výstavní hale bylo postaveno otevřené cukrářské studio kde před zraky návštěvníků se soutěžilo. Soutěž je rozdělena do dvou kategorií junioři a senioři.
Soutěžní úkol kategorie junior byl : 1. Výroba slavnostního porcovatelného dortu v časovém limitu dvě hodiny. 2. Výroba tří druhů jednoporcových studených restauračních moučníků v časovém limitu čtyři hodiny. Ve finále soutěžilo pět cukrářů z celé republiky. Soutěžní úkol kategorie senior byl : 1. Výroba dezertní mísy pro šest osob v časovém limitu čtyři hodiny. 2. Výroba tří jednoporcových studených restauračních moučníků nebo slavnostní výrobek do hmotnosti 2000 g v časovém limitu čtyři hodiny. Ve finále soutěžili čtyři cukráři. Pátá soutěžící se těsně před soutěží omluvila ze soutěže z rodinných důvodů. Na organizaci i hladkém průběhu soutěže se podílelo řada členů AKC ČR a patří jím za to velké poděkování. Ředitelkou soutěže byla Jaroslava Stejskalová. Na soutěžící bedlivě dohlížela hodnotitelská komise degustační a technická ve složení : Pavlína Berzsiová víceprezidentka AKCČR, šéfcukrářka restaurace „U Supa“ Jean Pierre Lievere zástupce firmy BRAUN Jan Pýcha majitel restaurantu ADRIA František Buchal firma Dekorační ozdoby z cukru Vladimír Krofta šéfcukrář Hotel CORINTHIA TOWERS PRAHA David Trdý zástupce firmi FIALA Pavlína Babušíková šéfcukrářka Hotel BOBI BRNO Sčítací komise Zdena Kačenová a Marie Chlantová. Vlastní soutěž byla od začátku napínavá protože soutěžili jedni z nejlepších cukrářů a jejich síly byly vyrovnané. Exponáty měli velkou úroveň a bylo těžké je hodnotit. Práce soutěžících byly na vysoké profesní úrovni. Používaly se moderní technologie i klasické výrobní postupy. Objevilo se mnoho nových nápadů a originálních zdobících prvků. To vše přináší světové trendy které většina soutěžících načerpala ze zahraničních materiálů a výstav. To svědčí o tom že se snažíme jít se světovou cukrařinou a to v této soutěži se podařilo. Můžeme si jenom přát aby se takto kvalitní cukrářské výrobky neobjevovaly pouze na soutěžích ale i v našich kavárnách a cukrárnách. A co říci na závěr? Snad to že se těšíme na další ročník, který musí být opět na vysoké úrovni a proto tak jako v cukrařině se dějí velké změny tak i v naší soutěži se musíme přizpůsobit novým trendům. Cukrář roku 2004 bude nový, modernější a především chceme aby se stal prestižní soutěží Českých cukrářů a vítěz byl opravdu tím nejlepším z nejlepších. Pavlína Berzsiová
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je pondělí pondělí 7. října 2024
svátek slaví Justýna, zítra Věra Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |