�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Cukráø roku MARTIN BRAUN CUP 2002

Autor: Pavlína Berzsiová
Datum vyd�n�: 19.11.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=337

Vlastní soutìž byla od zaèátku napínavá protože soutìžili jedni z nejlepších cukráøù a jejich síly byly vyrovnané. Exponáty mìli velkou úroveò a bylo tìžké je hodnotit. Práce soutìžících byly na vysoké profesní úrovni.

fiogf49gjkf0d

 

Ve dnech 6.11. až 9.11. 2002 probìhla soutìž „ CUKRÁØ ROKU MARTIN BRAUN CUP 2002“. Soutìžní klání probìhlo jako doprovodný program výstavy HORECA ve Veletržním paláci v Praze. Zde ve výstavní hale bylo postaveno otevøené cukráøské studio kde pøed zraky návštìvníkù se soutìžilo. Soutìž je rozdìlena do dvou kategorií junioøi a senioøi.

 

Soutìžní úkol kategorie junior byl :

1.      Výroba slavnostního porcovatelného dortu v èasovém limitu dvì hodiny.

2.      Výroba tøí druhù jednoporcových  studených restauraèních mouèníkù v èasovém limitu ètyøi hodiny.

Ve finále soutìžilo pìt cukráøù z celé republiky.

 

Soutìžní úkol kategorie senior byl :

1.      Výroba dezertní mísy pro šest osob v èasovém limitu ètyøi hodiny.

2.      Výroba tøí jednoporcových studených restauraèních mouèníkù nebo slavnostní výrobek do hmotnosti 2000 g v èasovém limitu ètyøi hodiny.

Ve finále soutìžili ètyøi cukráøi. Pátá soutìžící se tìsnì pøed soutìží omluvila ze soutìže z rodinných dùvodù.

 

Na organizaci i hladkém prùbìhu soutìže se podílelo øada èlenù AKC ÈR a patøí jím za to velké podìkování. Øeditelkou soutìže byla Jaroslava Stejskalová. Na soutìžící bedlivì dohlížela hodnotitelská komise degustaèní a technická ve složení :

 Pavlína Berzsiová  víceprezidentka AKCÈR, šéfcukráøka restaurace „U Supa“

Jean Pierre Lievere  zástupce firmy BRAUN

Jan Pýcha majitel restaurantu ADRIA

František Buchal  firma  Dekoraèní ozdoby z cukru

Vladimír Krofta šéfcukráø Hotel CORINTHIA TOWERS PRAHA

David Trdý zástupce firmi FIALA

Pavlína Babušíková šéfcukráøka  Hotel  BOBI  BRNO

Sèítací komise Zdena Kaèenová a Marie Chlantová.

 

Vlastní soutìž byla od zaèátku napínavá protože soutìžili jedni z nejlepších cukráøù a jejich síly byly  vyrovnané. Exponáty mìli velkou úroveò a bylo  tìžké je hodnotit. Práce soutìžících byly na vysoké profesní úrovni. Používaly se moderní technologie i klasické výrobní postupy. Objevilo se mnoho nových nápadù a originálních zdobících prvkù. To vše pøináší svìtové trendy které vìtšina soutìžících naèerpala ze zahranièních materiálù a výstav. To svìdèí o tom že se snažíme jít se svìtovou cukraøinou a to v této soutìži se podaøilo. Mùžeme si jenom pøát aby se takto kvalitní cukráøské výrobky neobjevovaly pouze na soutìžích ale i v našich kavárnách a cukrárnách. A co øíci na závìr? Snad to že se tìšíme na další roèník, který musí být opìt na vysoké úrovni a proto tak jako v cukraøinì se dìjí velké zmìny tak i v naší soutìži se musíme pøizpùsobit novým trendùm. Cukráø roku 2004 bude nový, modernìjší a pøedevším chceme aby se stal prestižní soutìží Èeských cukráøù a vítìz byl opravdu tím nejlepším z nejlepších.

 

 

 

 

Pavlína Berzsiová

Víceprezidentka  AKC  ÈR

Vytisknuto dne 19.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku