Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2017 - Zmrzlinové stroje a další atraktivity

28.02.2017 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 






Stroje Frigomat mají ve své výrobní flexibilitě schopnost produkovat zmrzlinu jak kopečkovou, tak i točenou. To v prostém základu. Do výrobního portfolia této italské značky náleží rovněž řada kombinovaných strojů Twin, cukrářské stroje, které nalezneme v označení Chef, pastery včetně přidružených zařízení. Do objemu produkčního sortimentu dále náleží kombinované výrobníky zmrzliny, zrací vany, výrobníky krémů, vitríny či výrobníky šlehačky.
V konečném součtu pod čarou se dostaneme k výslednému číslu 62 modifikačních druhů v sedmi výrobních skupinách.
Objemem tohoto sortimentu se Frigomat řadí v industriální sféře zmrzlinářského a cukrářského oboru na nejpřednější pořadí světového žebříčku.

Na největším cukrářském a zmrzlinářském veletrhu světa SIGEP byly v prezentaci značky FRIGOMAT k vidění řada výrobníků točené zmrzliny KISS. Jednalo se o jednopákové  zařízení KISS 1 a třípákového stroje KISS 3. Tuto řadu dotvářel stolní mobilní výrobník  KIKKA 330.
Charakteristika produkce uvedených strojů spočívala v možnosti výroby jedné nebo dvou příchutí včetně jejich vzájemné kombinace. Tato varianta  platila i pro stolní mobilní výrobník u kterého nalezneme zvýšený výkon.
O těchto strojích, a to lze bez nadsázky, hovořit nejenom v souvislosti s točenou zmrzlinou ale rovněž v souvislosti s možností zhotovení mražených jogurtů, sorbetta, mražených dezertů, různých variant mousse, granity i zmrzliny z čerstvého ovoce.

A českou výpravu pod zmíněnou firemní vlajkou jsme rovněž nalezli v italském Rimini na cukrářském veletrhu SIGEP. Tato společnost kromě vybavení cukráren se zabývá dále zařízením pro vybavení restaurací postmixy,  chladícím zařízením,  prodejními a evidenčními systémy i mycí technikou. Tím zdaleka výčet činností této progresivní společnosti  nekončí, kdy na předchozí výčet se váže další sortiment, jenž dokresluje její akční rádius flexibility k potřebám gastronomického trhu.

Ucelená řada modelů KISS, kde zleva doprava jsou novinky:
Model KISS 3P vertikal, určený především pro samoobslužné provozy. Ovládání se nalézá v zadní části stroje. Vedle vpravo nový model KISS 3P power vertikal s oddělenými systémi chlazení a zvýšeným výkonem.

Aplikace modelu KISS 3 Power vertikal, určený pro samoobslužný typ provozu. Jeho přednost je jeho integrace do stěny provozovny.

Na riminském SIGEPU byly ke spatření stroje typu KLASS Yogurt a dále verze Klass 201 SP a 202 P. Stroj na točený jogurt jogurt a zmrzlinu je jednopákový výrobník se zubovým nášlehovým čerpadlem. V zásobníku směsi se nachází mixer, jehož účel je homogenizování husté směsi, která se vytváří do nastaveních hodnot určených řídící jednotkou, prostřednictvím mikroprocesoru. Požadovanou konzistenci lze nejenom nastavit na konstantní hodnotu, ale je ji možno během výrobního procesu i měnit. Navíc displayový ukazatel sděluje okamžité hodnoty dosažené ve 12 litrovém nerezovém zásobníku včetně stavu technologického vývoje.
Prostřednictvím výrobníku KLASS YOGURT, který je vhodný pro zvýšenou kapacitu provozu, lze dosáhnout jednoho druhu točené zmrzliny, sorbetta, granity, točeného jogurtu nebo mousse.
Tento zmrzlinový stroj se vyznačuje vysokým obsahem zašlehaného vzduchu díky nášlehovému čerpadlu (max. 80%).

Výrobník FRIGOMAT typ KLASS 201 SP se řadí ke skupině zařízení na točenou zmrzlinu, kterou si pořizují prodejci, kteří se soustřeďují na náročnější klientelu. Tomu odpovídá výkonné zařízení  s nášlehovými čerpadly a integrovaným pasterem a s mixerem zabudovanými ve skříňové konstrukci výrobníku.
KLASS 201 SP se řadí k mobilním strojům s vysokou výrobní kapacitou, která zvládá i objem zákaznického požadavku v  nejvyšší odběrní špičce. Tento výrobník svou konstrukcí a technologií umožňuje i experimentátorům zabývajícími se vlastními recepturami, splnit jejich tvůrčí požadavky i v tom nejširším recepturním rozsahu s vysokým obsahem zašlehaného vzduchu
Zabudovaná řídící jednotka s mikroprocesorem umožňuje elektronicky měnit a kontrolovat teplotu ve vaničkách a produkuje další vyhodnocovací parametry, programování a ostatní servisní úkony zcela samovolně.
Zubové čerpadlo FRIGOMAT umožňuje nášleh do 80 %, kdy integrovaný paster uvaří a rozmíchá směs na 65°C, kterou následně ochladí na provozní teplotu a zahájí výrobu.

Výrobník FRIGOMAT 202 P je třípákový stroj na točenou zmrzlinu. Charakteristika jeho řídícího  systému se vyznačuje dualitou v podobě 2 řídících jednotek a 2 nezávislých motorů kontruovaných pro vysoký výkon, kdy díky této koncepci náleží do provozoven s nějvyššími požadavky na objem výroby.
Tento robustní výrobník  s lehkostí zvládá produkci dvou druhů zmrzliny včetně jejich mixu a za použití zubových čerpadel dosahuje 80 % nášlehu. Zmíněné dvě řídící jednotky pracují nezávisle na sobě a každá řídí odlišnou stranu stroje.
Díky tomu lze vyrábět dva produkty zcela odlišného zaměření, kdy tak lze pracovat při nižším odběru pouze ne jedné polovině stroje. Prodejní praktičnost se projevuje třeba i v tom, že již před koncem prodeje je možné prázdný prosotor výrobníku začít čistit, kdy jeho druhá polovina je ještě v provozu.


 

   

   

  

To, že kvalita zboží musí být podpořena i doplňky mající s ním bezprostřední souvislost, je známá a odvěká pravda. Proto výrobci jdou až na disignerské maximum, které bývá dosti výrazným spolupodílníkem obchodního úspěchu. V jaké kvalitě a atraktivě tohoto speciálního sortimentu se představili vystavovatelé SIGEPU, svědčil zákaznický zájem před mnoha desítky prodejců cukrářských atraktivních pomůcek.


Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.