�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 2017 - Zmrzlinové stroje a další atraktivity

Autor: Jiøí V. Øezáè
Datum vyd�n�: 28.02.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3206

Na nejvìtším cukráøském a zmrzlináøském veletrhu svìta SIGEP byly v prezentaci znaèky FRIGOMAT k vidìní øada výrobníkù toèené zmrzliny KISS. Jednalo se o jednopákové zaøízení KISS 1 a tøípákového stroje KISS 3.

 






Stroje Frigomat mají ve své výrobní flexibilitì schopnost produkovat zmrzlinu jak kopeèkovou, tak i toèenou. To v prostém základu. Do výrobního portfolia této italské znaèky náleží rovnìž øada kombinovaných strojù Twin, cukráøské stroje, které nalezneme v oznaèení Chef, pastery vèetnì pøidružených zaøízení. Do objemu produkèního sortimentu dále náleží kombinované výrobníky zmrzliny, zrací vany, výrobníky krémù, vitríny èi výrobníky šlehaèky.
V koneèném souètu pod èarou se dostaneme k výslednému èíslu 62 modifikaèních druhù v sedmi výrobních skupinách.
Objemem tohoto sortimentu se Frigomat øadí v industriální sféøe zmrzlináøského a cukráøského oboru na nejpøednìjší poøadí svìtového žebøíèku.

Na nejvìtším cukráøském a zmrzlináøském veletrhu svìta SIGEP byly v prezentaci znaèky FRIGOMAT k vidìní øada výrobníkù toèené zmrzliny KISS. Jednalo se o jednopákové  zaøízení KISS 1 a tøípákového stroje KISS 3. Tuto øadu dotváøel stolní mobilní výrobník  KIKKA 330.
Charakteristika produkce uvedených strojù spoèívala v možnosti výroby jedné nebo dvou pøíchutí vèetnì jejich vzájemné kombinace. Tato varianta  platila i pro stolní mobilní výrobník u kterého nalezneme zvýšený výkon.
O tìchto strojích, a to lze bez nadsázky, hovoøit nejenom v souvislosti s toèenou zmrzlinou ale rovnìž v souvislosti s možností zhotovení mražených jogurtù, sorbetta, mražených dezertù, rùzných variant mousse, granity i zmrzliny z èerstvého ovoce.

A èeskou výpravu pod zmínìnou firemní vlajkou jsme rovnìž nalezli v italském Rimini na cukráøském veletrhu SIGEP. Tato spoleènost kromì vybavení cukráren se zabývá dále zaøízením pro vybavení restaurací postmixy,  chladícím zaøízením,  prodejními a evidenèními systémy i mycí technikou. Tím zdaleka výèet èinností této progresivní spoleènosti  nekonèí, kdy na pøedchozí výèet se váže další sortiment, jenž dokresluje její akèní rádius flexibility k potøebám gastronomického trhu.

Ucelená øada modelù KISS, kde zleva doprava jsou novinky:
Model KISS 3P vertikal, urèený pøedevším pro samoobslužné provozy. Ovládání se nalézá v zadní èásti stroje. Vedle vpravo nový model KISS 3P power vertikal s oddìlenými systémi chlazení a zvýšeným výkonem.

Aplikace modelu KISS 3 Power vertikal, urèený pro samoobslužný typ provozu. Jeho pøednost je jeho integrace do stìny provozovny.

Na riminském SIGEPU byly ke spatøení stroje typu KLASS Yogurt a dále verze Klass 201 SP a 202 P. Stroj na toèený jogurt jogurt a zmrzlinu je jednopákový výrobník se zubovým nášlehovým èerpadlem. V zásobníku smìsi se nachází mixer, jehož úèel je homogenizování husté smìsi, která se vytváøí do nastaveních hodnot urèených øídící jednotkou, prostøednictvím mikroprocesoru. Požadovanou konzistenci lze nejenom nastavit na konstantní hodnotu, ale je ji možno bìhem výrobního procesu i mìnit. Navíc displayový ukazatel sdìluje okamžité hodnoty dosažené ve 12 litrovém nerezovém zásobníku vèetnì stavu technologického vývoje.
Prostøednictvím výrobníku KLASS YOGURT, který je vhodný pro zvýšenou kapacitu provozu, lze dosáhnout jednoho druhu toèené zmrzliny, sorbetta, granity, toèeného jogurtu nebo mousse.
Tento zmrzlinový stroj se vyznaèuje vysokým obsahem zašlehaného vzduchu díky nášlehovému èerpadlu (max. 80%).

Výrobník FRIGOMAT typ KLASS 201 SP se øadí ke skupinì zaøízení na toèenou zmrzlinu, kterou si poøizují prodejci, kteøí se soustøeïují na nároènìjší klientelu. Tomu odpovídá výkonné zaøízení  s nášlehovými èerpadly a integrovaným pasterem a s mixerem zabudovanými ve skøíòové konstrukci výrobníku.
KLASS 201 SP se øadí k mobilním strojùm s vysokou výrobní kapacitou, která zvládá i objem zákaznického požadavku v  nejvyšší odbìrní špièce. Tento výrobník svou konstrukcí a technologií umožòuje i experimentátorùm zabývajícími se vlastními recepturami, splnit jejich tvùrèí požadavky i v tom nejširším recepturním rozsahu s vysokým obsahem zašlehaného vzduchu
Zabudovaná øídící jednotka s mikroprocesorem umožòuje elektronicky mìnit a kontrolovat teplotu ve vanièkách a produkuje další vyhodnocovací parametry, programování a ostatní servisní úkony zcela samovolnì.
Zubové èerpadlo FRIGOMAT umožòuje nášleh do 80 %, kdy integrovaný paster uvaøí a rozmíchá smìs na 65°C, kterou následnì ochladí na provozní teplotu a zahájí výrobu.

Výrobník FRIGOMAT 202 P je tøípákový stroj na toèenou zmrzlinu. Charakteristika jeho øídícího  systému se vyznaèuje dualitou v podobì 2 øídících jednotek a 2 nezávislých motorù kontruovaných pro vysoký výkon, kdy díky této koncepci náleží do provozoven s nìjvyššími požadavky na objem výroby.
Tento robustní výrobník  s lehkostí zvládá produkci dvou druhù zmrzliny vèetnì jejich mixu a za použití zubových èerpadel dosahuje 80 % nášlehu. Zmínìné dvì øídící jednotky pracují nezávisle na sobì a každá øídí odlišnou stranu stroje.
Díky tomu lze vyrábìt dva produkty zcela odlišného zamìøení, kdy tak lze pracovat pøi nižším odbìru pouze ne jedné polovinì stroje. Prodejní praktiènost se projevuje tøeba i v tom, že již pøed koncem prodeje je možné prázdný prosotor výrobníku zaèít èistit, kdy jeho druhá polovina je ještì v provozu.


 

   

   

  

To, že kvalita zboží musí být podpoøena i doplòky mající s ním bezprostøední souvislost, je známá a odvìká pravda. Proto výrobci jdou až na disignerské maximum, které bývá dosti výrazným spolupodílníkem obchodního úspìchu. V jaké kvalitì a atraktivì tohoto speciálního sortimentu se pøedstavili vystavovatelé SIGEPU, svìdèil zákaznický zájem pøed mnoha desítky prodejcù cukráøských atraktivních pomùcek.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku