Cukrář.cz

Reklama



MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - Bzenec 2016/ - 2.

16.03.2016 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Moravský pohár je soutěž, které si svou působností vytvořila pojem tradice. Zcela původní myšlenka vznikla ve Bzenci za tehdejší éry ředitele Emila Ševčíka, vrchního mistra Emanuela Budíka a mistrové Marie Kučerové. Vše se tenkrát konzultovalo s brněnskou Hotelovou školou a služeb na tzv. "Charbulce", s tím, že bylo dohodnuto, že Moravský pohár bude mít rotační působení mezi jihomoravskou metropolí a vinařskou jižní výspou republiky v Bzenci. Tak se také i stalo.
Ale v průběhu tohoto duálního pořadatelského provedení se začalo ukazovat, že soutěž v této podobě nemá až tak ideální rytmus, a že by nebylo nikterak od věci přibrat do hry ještě jednoho partnera, protože ve dvou snad, ale ve třech určitě, se to lépe táhne. Do soutěžní spolupráce tak vstoupila tehdejší kroměřížská ISŠ. Zkoumala se ještě možnost dosavadní trio rozšířit na kvarteto, ale uspořádání soutěže tohoto druhu není pouhou laboratorní školní prací, a tak zůstalo až dodnes u této stabilní sestavy.

2. místo Denisa TOMÁŠKOVÁ, SŠPHZ Uherské Hradiště

Denisa zabodovala vysoko v kategorie dekoračního výrobku, v němž svůj zisk navýšila až na hodnotu 95.33 bodů ze sta možných. Takto vysoko se k top hranici nedostala žádná z uchazeček v žádné disciplíně. Rovněž tak v prezentaci a písemné přípravě jí náleželo prvenství. Avšak slavnostní výrobek a dezert nepatřil až tak k nejpovedenějším, což si vyžádalo snížený bodový příděl a tím i umístění ve stříbrném pásmu. Avšak i přesto vše, se její tvorba vyznačovala harmonicky vyváženým projevem, což jí zaručilo v náhledu poroty celkové druhé místo. Hradištskouherská soutěžící se prokázala i jako bojovná rytířka, která si v zápalu boje rozřízla prst o dortový ráfek a vlastní krví pečetila svůj výrobek. Ale i přes krvavou šlamastiku dokončila soutěž se zdviženým hledím a svůj soutěžní úkol dovedla až na celkovou druhou příčku celkového umístění.

 - pokračování -


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.