Cukrář.cz

Reklama



Jeptiščin mls -italský recept

10.01.2016 | Autor: Enzo del Monte | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Tento recept pochází z Itálie, z oblasti Emilia Romagna, kde se nachází i město Rimini a veletrh SIGEP. Podstatou kvalitního provedení tohoto receptu je dobrá příprava těsta, které je nutno zpracovávat s velkou pečlivostí a trpělivostí až nabyde pevné a elestické podoby. Podle názvu  má být jeho původ receptury v italském klášteře.

Suroviny pro 45 ks
300 ml vody
30 g cukru moučka
60 g másla
320 g ztužovače
150 g mouky hladké
5 vajec
sůl
trochu citronové kůry
skořicový cukr
olej na fritování

Příprava
Olej zahřejeme na 180 °.
Do vroucí vody vložíme cukr moučka, sůl a máslo. Krátce vaříme a hrnec sundáme ze sporáku. Mouku, citrónovou kůru a ztužovač promísíme, vložíme do hrnce s horkou vodou a dobře promícháme. Hrnec vložíme opět na sporák a pod teplotou tak dlouho mícháme, až se na dně ukáže zřetelná bílá vrstva vytvářejí hustou hmotu. Hrnec sejmeme ze sporáku, těstovou hmotu vyjmeme a vložíme do mísy, kam přidáme jedno vejce a důkladně promícháme. Pak učiníme totéž se zbylými vejci.
Vyjmeme prostřednictvím čajové lžičky těstovou hmotu a vložíme ji do  rozpáleného oleje. Naráz pečeme asi 5 ks. Výrobek obdrží asi po 3 minutách světle hnědou barvu a křupavou strukturu. Vyjmeme jej z fritovacího hrnce, na papíru necháme odkapat olej a ještě v horkém stavu vložíme do skořicového cukru, kterým výrobek ozdobíme po celé ploše.


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.