�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jeptišèin mls -italský recept

Autor: Enzo del Monte
Datum vyd�n�: 10.01.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3118

Podstatou kvalitního provedení tohoto receptu je dobrá pøíprava tìsta, které je nutno zpracovávat s velkou peèlivostí a trpìlivostí až nabyde pevné a elestické podoby.

fiogf49gjkf0d

Tento recept pochází z Itálie, z oblasti Emilia Romagna, kde se nachází i mìsto Rimini a veletrh SIGEP. Podstatou kvalitního provedení tohoto receptu je dobrá pøíprava tìsta, které je nutno zpracovávat s velkou peèlivostí a trpìlivostí až nabyde pevné a elestické podoby. Podle názvu  má být jeho pùvod receptury v italském klášteøe.

Suroviny pro 45 ks
300 ml vody
30 g cukru mouèka
60 g másla
320 g ztužovaèe
150 g mouky hladké
5 vajec
sùl
trochu citronové kùry
skoøicový cukr
olej na fritování

Pøíprava
Olej zahøejeme na 180 °.
Do vroucí vody vložíme cukr mouèka, sùl a máslo. Krátce vaøíme a hrnec sundáme ze sporáku. Mouku, citrónovou kùru a ztužovaè promísíme, vložíme do hrnce s horkou vodou a dobøe promícháme. Hrnec vložíme opìt na sporák a pod teplotou tak dlouho mícháme, až se na dnì ukáže zøetelná bílá vrstva vytváøejí hustou hmotu. Hrnec sejmeme ze sporáku, tìstovou hmotu vyjmeme a vložíme do mísy, kam pøidáme jedno vejce a dùkladnì promícháme. Pak uèiníme totéž se zbylými vejci.
Vyjmeme prostøednictvím èajové lžièky tìstovou hmotu a vložíme ji do  rozpáleného oleje. Naráz peèeme asi 5 ks. Výrobek obdrží asi po 3 minutách svìtle hnìdou barvu a køupavou strukturu. Vyjmeme jej z fritovacího hrnce, na papíru necháme odkapat olej a ještì v horkém stavu vložíme do skoøicového cukru, kterým výrobek ozdobíme po celé ploše.


Vytisknuto dne 24.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku