Cukrář.cz

Reklama



Ozvěny HOST 2015 - BIO zmrzlina

24.11.2015 | Autor: Martin Kolouch | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Řada dodavatelů zmrzlinových směsí a dalších surovin pro výrobu zmrzliny prezentovala na říjnovém HOST 2015 Milano produkty s označeními, které většina z nás zná spíše v souvislosti s jinými pochutinami: "bio", "bez umělých barviv", "bez syntetických aromat", "bez palmového oleje" apod.

Uvedené termíny napovídají, o co se jedná: zmrzlina je vyráběna pouze z předem upravených tzv. základních surovin a tam, kde to je přeci jen potřeba, je užito barvivo výhradně přírodního původu. Příkladem je aplikace mořských řas pro získání dětmi oblíbené intenzivní bledě modré barvy. Současně mají všechny suroviny původ v "organickém zemědělství", případně jsou vyrobeny ze surovin, ke kterým nemají výhrady vegani atd.

Ve srovnání s přechozími ročníky veletrhu Host Milano byla letos tato nabídka širší a intenzivněji propagovaná. Také ve městě samotném je možno běžněji než dříve najít cukrárny, zaměřující se na tento sortiment. A to i na méně exponovaných ulicích mimo centrum.

Zda je pro tyto zmrzliny potenciál v podobě dostatku zákazníků i u nás ukáže čas. Pro další informace o problematice doporučuji např. článek "Organická zmrzlina: vysoká kvalita, lepší chuť a zaručený původ surovin" viz http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1593 .


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.