Cukrář.cz

Reklama



MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -2.

20.04.2015 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Již v minulém dílu zvěstovaná změna při 13. ročníku Moravského cukrářského poháru, obohatila obsahovou náplň jak ve směru tvorby, tak i její dílčí samostatné kategorie, které bývaly v předchozích ročnících hodnoceny výhradně dohromady. Letošní kroměřížská soutěž měla výrazně odlišnou podobu, kdy vyhlášené kategorie byly hodnoceny samostatně a tento způsob provedení navýšil jejich konkrétní význam.
Unikátnost tohoto druhu hodnocení a vyhlašování soutěže tak umožňuje, že ta cukrářka, která není tzv. silná ve všem, se může ozdobit prvním místem v té kategorii, kde je řekněme „silná v kramflících“ a ostatní disciplíny, kde nedosahuje takových výsledků, jí tuto její přednost nezastíní. Určitě vhodné hodnotitelské gesto, jež umožňuje vytáhnout na světlo toho či tu tvůrkyni, jejíž dominanta spočívá v určitém specifiku a není tvůrčím univerzálem.

Dortová kategorie měla následující zadání:

Slavnostní výrobek - jedno nebo víceposchoďový dort libovolného tvaru do hmotnosti 6 kg na volné téma a degustační vzorek. Doporučená hmotnost degustačního vzorku je 0,5 kg, max. 1 kg. Degustační vzorek musí být zhotoven ze stejných surovin a musí chuťově odpovídat slavnostnímu dortu. Nemusí být nazdoben.

Kategorie dort - výsledky /foto viz, nahoře/

1. místo - SOLNIČKOVÁ Aneta,  SŠPOS Brno                 90 bodů
2. místo - ČECHMÁNKOVÁ Nikol, ISŠ Valašské Meziříčí  87
3. místo - BERLÁK Michal, SOŠGHS Bratislava               84



                          1. místo - SOLNIČKOVÁ Aneta, SŠPOS Brno

                      2. - ČECHMÁNKOVÁ Nikol, ISŠ Valašské Meziříčí 



                                    3. - BERLÁK Michal, SOŠGHS Bratislava

Tolik tedy tři nejúspěšnější účastníci 13. ročníku MORAVSKÉHO cukrářského POHÁRU  v Kroměříži v královské kategorii  -Dort -. Na tomto místě připojuji svoji omluvu na záběr vítězného dortu Anety Solničkové, kde mně kategorie dort splývá s kategorií dekorační výrobek. Není to sice žádná tragédie, ale zcela totožný snímek se objeví v zítřejším vydání ve stejné vizualizaci ještě jednou. Je to způsobené tím, že v době fotografování jsem ještě nevěděl, že každá kategorie má své vlastní hodnocení, čemuž byl tím i přizpůsoben záběr mého objektivu.

 - pokračování -


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.