Cukrář.cz

Reklama



SIGEP v sochařské kreativitě / - 2.

26.01.2015 | Autor: JIří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

                    SIGEP potvrdil nárůst návštěvnosti

 

Největší cukrářský veletrh světa SIGEP v italském přímořském letovisku Rimini vydal dnešního dne konečnou statistiku návštěvnosti, která potvrdila v předběžném odhadu stále stoupající míru jeho popularity.
Spočítáno na člověka, zní v závěrečné zprávě  definitivní hodnota 187 223 návštěvníků v rozmezí výstavního termínu od 17.-21.1. 2015, kdy se tento počet rovná nárůstu v porovnání s rokem 2014 o hodnotu  8 %.
Počet zahraničních návštěvníků měl hodnotu 38 122 osob, což bylo navýšení proti loňsku o 10 %.
Jedná se o velmi úspěšný výsledek, který pasuje SIGEP, a to již mnoho roků, na jasnou veletržní světovou jedničku v tomto druhu výstavního tématu.

Veletrh SIGEP disponuje z pořadatelského pohledu nejenom předlouhou řadou vystavovaných exponátů, a to ve svém oboru takřka nekonečného druhu, ale i zároveň širokou nabídkou soutěží. Jenom v cukrářském oboru jich na letošním 39. ročníku bylo celkem sedm, které jejich  jednotlivé rozčlení do různých kategorií povýšilo na celkový počet 23 různých soutěží. I tohle byl SIGEP 2015!

Ve světovém poháru cukrářské tvorby měla tato soutěž v pěti soutěžních  dnes následující podobu. Obrázky jsou z juniorského klání.


                        1. místo KOSHI OYAMA a KAZUMASA YOSHIDA - Japonsko


                            2. místo FABIEN ANDRIEU a EMMA PY - Francie


                        3. místo HUNG EN LIN a YAN JHIH-CYUAN - Thaiwan

 
                  Singapur                                                      Australie  

 
                     Rusko                                                          Polsko

Tedy takto umí ztvárnit svou vizuální představu juniorští cukrářští tvůrci v karamelové tvorbě. Jedná se bezesporu o umění v pravdě nadlidské, které je důstojným reprezentantem řemeslného umu na významových schodech veletržního pódia. Určitě si nebudeme zapírat, že se spíše jedná u ukázku toho, jaký cukrářský potenciál má tenhle obor v sobě ukrytý, než o možnost praktického využití. Jistěže by se našla příležitost za určitých okolností k takovému projevu, ale ruku na srdce, kolikrát do roka by to bylo aby se s takovým náročným karamelovým půvabem tvůrčí umělec uživil? Avšak při této příležitosti nechme tuto podobu otázky stranou a pokochejme se s tím co je možné v cukrářském odvětví možné v rukou talentovaných - a tentokrát ještě mladých - vytvořit.
Obrázky je možné klikem zvětšit.

- pokračování -


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.