�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP v sochaøské kreativitì / - 2.

Autor: JIøí V. Øezáè
Datum vyd�n�: 26.01.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3016

Nejvìtší cukráøský veletrh svìta SIGEP v italském pøímoøském letovisku Rimini vydal dnešního dne koneènou statistiku návštìvnosti, která potvrdila v pøedbìžném odhadu stále stoupající míru jeho popularity.

fiogf49gjkf0d

                    SIGEP potvrdil nárùst návštìvnosti

 

Nejvìtší cukráøský veletrh svìta SIGEP v italském pøímoøském letovisku Rimini vydal dnešního dne koneènou statistiku návštìvnosti, která potvrdila v pøedbìžném odhadu stále stoupající míru jeho popularity.
Spoèítáno na èlovìka, zní v závìreèné zprávì  definitivní hodnota 187 223 návštìvníkù v rozmezí výstavního termínu od 17.-21.1. 2015, kdy se tento poèet rovná nárùstu v porovnání s rokem 2014 o hodnotu  8 %.
Poèet zahranièních návštìvníkù mìl hodnotu 38 122 osob, což bylo navýšení proti loòsku o 10 %.
Jedná se o velmi úspìšný výsledek, který pasuje SIGEP, a to již mnoho rokù, na jasnou veletržní svìtovou jednièku v tomto druhu výstavního tématu.

Veletrh SIGEP disponuje z poøadatelského pohledu nejenom pøedlouhou øadou vystavovaných exponátù, a to ve svém oboru takøka nekoneèného druhu, ale i zároveò širokou nabídkou soutìží. Jenom v cukráøském oboru jich na letošním 39. roèníku bylo celkem sedm, které jejich  jednotlivé rozèlení do rùzných kategorií povýšilo na celkový poèet 23 rùzných soutìží. I tohle byl SIGEP 2015!

Ve svìtovém poháru cukráøské tvorby mìla tato soutìž v pìti soutìžních  dnes následující podobu. Obrázky jsou z juniorského klání.


                        1. místo KOSHI OYAMA a KAZUMASA YOSHIDA - Japonsko


                            2. místo FABIEN ANDRIEU a EMMA PY - Francie


                        3. místo HUNG EN LIN a YAN JHIH-CYUAN - Thaiwan

 
                  Singapur                                                      Australie  

 
                     Rusko                                                          Polsko

Tedy takto umí ztvárnit svou vizuální pøedstavu juniorští cukráøští tvùrci v karamelové tvorbì. Jedná se bezesporu o umìní v pravdì nadlidské, které je dùstojným reprezentantem øemeslného umu na významových schodech veletržního pódia. Urèitì si nebudeme zapírat, že se spíše jedná u ukázku toho, jaký cukráøský potenciál má tenhle obor v sobì ukrytý, než o možnost praktického využití. Jistìže by se našla pøíležitost za urèitých okolností k takovému projevu, ale ruku na srdce, kolikrát do roka by to bylo aby se s takovým nároèným karamelovým pùvabem tvùrèí umìlec uživil? Avšak pøi této pøíležitosti nechme tuto podobu otázky stranou a pokochejme se s tím co je možné v cukráøském odvìtví možné v rukou talentovaných - a tentokrát ještì mladých - vytvoøit.
Obrázky je možné klikem zvìtšit.

- pokraèování -


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku