Cukrář.cz

Reklama



XV. ročník GastroHradec 2010

24.2.2010 | Autor: Helena Urbanová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 22. duben 2010 Kongresové centrum Aldis  Hradec Králové

V. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů
a XV. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí
pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky o.s., regionální pobočka Východní Čechy a partneři AKC ČR o.s.

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

rádi Vás uvítáme ve čtvrtek 22. dubna 2010 na V. ročníku soutěže o titul Mistr republiky kuchař a cukrář a zároveň na  XV. ročníku národní soutěže kuchařského a cukrářského umění probíhající v krásném městě
na soutoku Labe a Orlice, ve městě přezdívaném Salon republiky, které si již získalo pevné místo v moderní gastronomii.

 Vedle již tradiční soutěžní podívané Vás letos čeká novinka, kterou bude kuchařské studio na téma: „Ochutnejte soutěžní gastronomii.“ V časových pásmech budete moci nejen shlédnout kuchařské
a cukrářské umění, ale i ochutnat tříchodové menu z rukou špičkových profesionálů  České republiky.
Obohacením letošního programu bude pro návštěvníky i umělecká soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny, kdy soutěžící v časovém limitu 150 min. budou vytvářet  květinovou kompozici  přímo před Vašimi zraky.
Nesmíme opomenout ani již tradiční veletrh firem, který každoročně doplňuje program a přináší návštěvníkům informace a poznání  novinek z nabídky firem s gastronomickým zaměřením.
V letošním ročníku bude opět dán prostor školám z celé České republiky, na kterých se vyučují gastronomické obory, aby mohly prezentovat um svých žáků prostřednictvím živého vystoupení.
Věříme, že využijete tuto příležitost a v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové prožijete 22. dubna 2010 v čase od 10.30 do 18.00 hod. příjemné gastronomické zážitky.

Veškeré informace najdete na: www.akc.cz
Tabulka
informací a kontaktů – řazení na: www.akc.cz
 
Soutěž 
Gastro Hradec
Soutěžní kategorie  K,C,U,H,D
Nové kontaktní e-mailové adresy:
gastrohradec@seznam.cz
 

Veletrh firem
 Informace a přihláška
 gastrohradecfirmy@seznam.cz
 
Pódiová vystoupení škol
 Informace a přihláška
 gastrohradecskoly@seznam.cz
 
Kuchařské studio
Informace a přihláška
gastrohradecmenu@seznam.cz
 
Návštěva veřejnosti, hromadné zájezdy
 Informace o vstupném
 milena.opitzova@centrum.cz
 
Časový harmonogram a program
 
Co ještě navštívit v Hradci Králové-doporučení
 
Seminář k soutěži
 Informace a přihláška
 jarmilakar@seznam.cz
 

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE

KUCHAŘ SENIOR:


 K/1
Slavnostní rautová mísa pro 8 osob, sestávající ze 3 základních výrobků s odpovídajícími doplňky + min.dva druhy omáček + jeden vzorový talíř s 1porcí
a Restaurační mísa pro 2osoby připravená na teplo, ale vystavená ve studeném stavu na restauračním nádobí s odpovídajícími oblohami, přílohou a omáčkami + vzorový talíř s 1porcí.
 K/2
Šest různých předkrmů na talíři , 3 jídla na teplo a 3 na studeno, připravená, podávaná samostatně po 1 porci, vystavená vždy na studeno. 
a Menu pro jednu osobu o 5 chodech, menu je připraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci včetně dezertu.
 
K/3

Šest druhů finger foods po pěti kusech z toho tři druhy teplé a tři druhy studené
 + vzorový talíř s 1porcí.(od každého druhu jeden kus)
a Denní menu pro jednu osobu o 3 chodech, menu je připraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci včetně dezertu  
 
KUCHAŘ JUNIOR do 21 let:

 K/J1
Slavnostní rautová mísa pro 8 osob, sestávající ze 3 základních výrobků s odpovídajícími doplňky + min.dva druhy omáček + jeden vzorový talíř s 1porcí

 K/J2
Restaurační mísa pro 2osoby připravená na teplo, ale vystavená ve studeném stavu na restauračním nádobí s odpovídajícími oblohami, přílohou a omáčkami + vzorový talíř s 1porcí.
a Menu pro jednu osobu o 4 chodech, menu je připraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci včetně dezertu.
 
 K/J3
Šest druhů finger foods po pěti kusech z toho tři druhy teplé a tři druhy studené
 + vzorový talíř s 1porcí.(od každého druhu jeden kus)

CUKRÁŘ SENIOR:

C/1
Mísa Petits Fours pět druhů v osmi kusech (celkem 40 ks) čajového pečiva, pralinek, drobného pečiva nebo sladkostí s centrálním monumentem z jedlého materiálu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. + od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíři.
 
C/2
Čtyři, teplé nebo studené různé talířové dezerty, připravené a podávané samostatně po 1 porci.         a jeden slavnostní dort o váze min.2kg, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. Barevné jedlé perličky, pastilky a podobný materiál je možno použít. Max. výška výrobku 100 cm.
 
 C/3
Čtyři dorty na rozličné téma o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. Barevné jedlé perličky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
 
 CUKRÁŘ JUNIOR do 21 let:

 C/J1
Mísa Petits Fours čtyři druhy v osmi kusech (celkem 32 ks) čajového pečiva, pralinek, drobného pečiva nebo sladkostí. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. +  od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíři.
 
 C/J2
Pět různých teplých nebo studených dezertů, připravených a podávaných samostatně po 1 porci 
 
 C/J3
Dva dorty na rozličné téma o velikosti 12porcí z toho jeden s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. Barevné jedlé perličky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
 

 Umělecké kuchařství a cukrářství „Artistika“

U/1
Umělecký exponát, umělecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, těsta, soli, koření, cukru, karamelu 
 
U/2

Umělecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyřezávané ovoce a zelenina)
 
U/J1
Umělecký exponát, umělecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, těsta, soli, koření, cukru, karamelu

U/J2

Umělecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyřezávané ovoce a zelenina)
 
 U/L
 Umělecká soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny – květinová kompozice na časový limit 150 min.        
 Zadání: v časovém limitu 150 min. vyřezat květinovou kompozici min. 7 květů min. ve dvou druzích,
              z toho jeden druh řezaný nožem (přesné zadání a podmínky jsou v propozicích k této kategorii)
 
KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ:

H/K
Kuchařský výrobek – volné téma – v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP

 H/C
Cukrářský výrobek – volné téma - v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP
 
H/U

Umělecký výrobek – volné téma - v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP
 
SOUTĚŽ DRUŽSTEV:

D/D
Družstvo hotelů a firem v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně však tři nad 21 let zastoupené v soutěžních kategoriích K, C, U (v každé kategorii minimálně jeden soutěžící)
 
D/J
Družstvo juniorů do 21 let v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně tři, musí být zastoupena každá soutěžní kategorie K, C, U (v každé kategorii minimálně jeden soutěžící)


Dnes je sobota 18. září 2021
svátek slaví Kryštof, zítra Zita

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.