�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


XV. roèník GastroHradec 2010

Autor: Helena Urbanová
Datum vyd�n�: 24.02.2010
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1364

V. roèník mistrovství republiky kuchaøù a cukráøù
a XV. roèník národní soutìže kuchaøského a cukráøského umìní s mezinárodní úèastí
poøádá Asociace kuchaøù a cukráøù Èeské republiky o.s., regionální poboèka Východní Èechy

fiogf49gjkf0d

 22. duben 2010 Kongresové centrum Aldis  Hradec Králové

V. roèník mistrovství republiky kuchaøù a cukráøù
a XV. roèník národní soutìže kuchaøského a cukráøského umìní s mezinárodní úèastí
poøádá Asociace kuchaøù a cukráøù Èeské republiky o.s., regionální poboèka Východní Èechy a partneøi AKC ÈR o.s.

Vážené kolegynì, vážení kolegové,

rádi Vás uvítáme ve ètvrtek 22. dubna 2010 na V. roèníku soutìže o titul Mistr republiky kuchaø a cukráø a zároveò na  XV. roèníku národní soutìže kuchaøského a cukráøského umìní probíhající v krásném mìstì
na soutoku Labe a Orlice, ve mìstì pøezdívaném Salon republiky, které si již získalo pevné místo v moderní gastronomii.

 Vedle již tradièní soutìžní podívané Vás letos èeká novinka, kterou bude kuchaøské studio na téma: „Ochutnejte soutìžní gastronomii.“ V èasových pásmech budete moci nejen shlédnout kuchaøské
a cukráøské umìní, ale i ochutnat tøíchodové menu z rukou špièkových profesionálù  Èeské republiky.
Obohacením letošního programu bude pro návštìvníky i umìlecká soutìž ve vyøezávání ovoce a zeleniny, kdy soutìžící v èasovém limitu 150 min. budou vytváøet  kvìtinovou kompozici  pøímo pøed Vašimi zraky.
Nesmíme opomenout ani již tradièní veletrh firem, který každoroènì doplòuje program a pøináší návštìvníkùm informace a poznání  novinek z nabídky firem s gastronomickým zamìøením.
V letošním roèníku bude opìt dán prostor školám z celé Èeské republiky, na kterých se vyuèují gastronomické obory, aby mohly prezentovat um svých žákù prostøednictvím živého vystoupení.
Vìøíme, že využijete tuto pøíležitost a v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové prožijete 22. dubna 2010 v èase od 10.30 do 18.00 hod. pøíjemné gastronomické zážitky.

Veškeré informace najdete na: www.akc.cz
Tabulka
informací a kontaktù – øazení na: www.akc.cz
 
Soutìž 
Gastro Hradec
Soutìžní kategorie  K,C,U,H,D
Nové kontaktní e-mailové adresy:
gastrohradec@seznam.cz
 

Veletrh firem
 Informace a pøihláška
 gastrohradecfirmy@seznam.cz
 
Pódiová vystoupení škol
 Informace a pøihláška
 gastrohradecskoly@seznam.cz
 
Kuchaøské studio
Informace a pøihláška
gastrohradecmenu@seznam.cz
 
Návštìva veøejnosti, hromadné zájezdy
 Informace o vstupném
 milena.opitzova@centrum.cz
 
Èasový harmonogram a program
 
Co ještì navštívit v Hradci Králové-doporuèení
 
Semináø k soutìži
 Informace a pøihláška
 jarmilakar@seznam.cz
 

SOUTÌŽNÍ KATEGORIE

KUCHAØ SENIOR:


 K/1
Slavnostní rautová mísa pro 8 osob, sestávající ze 3 základních výrobkù s odpovídajícími doplòky + min.dva druhy omáèek + jeden vzorový talíø s 1porcí
a Restauraèní mísa pro 2osoby pøipravená na teplo, ale vystavená ve studeném stavu na restauraèním nádobí s odpovídajícími oblohami, pøílohou a omáèkami + vzorový talíø s 1porcí.
 K/2
Šest rùzných pøedkrmù na talíøi , 3 jídla na teplo a 3 na studeno, pøipravená, podávaná samostatnì po 1 porci, vystavená vždy na studeno. 
a Menu pro jednu osobu o 5 chodech, menu je pøipraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci vèetnì dezertu.
 
K/3

Šest druhù finger foods po pìti kusech z toho tøi druhy teplé a tøi druhy studené
 + vzorový talíø s 1porcí.(od každého druhu jeden kus)
a Denní menu pro jednu osobu o 3 chodech, menu je pøipraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci vèetnì dezertu  
 
KUCHAØ JUNIOR do 21 let:

 K/J1
Slavnostní rautová mísa pro 8 osob, sestávající ze 3 základních výrobkù s odpovídajícími doplòky + min.dva druhy omáèek + jeden vzorový talíø s 1porcí

 K/J2
Restauraèní mísa pro 2osoby pøipravená na teplo, ale vystavená ve studeném stavu na restauraèním nádobí s odpovídajícími oblohami, pøílohou a omáèkami + vzorový talíø s 1porcí.
a Menu pro jednu osobu o 4 chodech, menu je pøipraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci vèetnì dezertu.
 
 K/J3
Šest druhù finger foods po pìti kusech z toho tøi druhy teplé a tøi druhy studené
 + vzorový talíø s 1porcí.(od každého druhu jeden kus)

CUKRÁØ SENIOR:

C/1
Mísa Petits Fours pìt druhù v osmi kusech (celkem 40 ks) èajového peèiva, pralinek, drobného peèiva nebo sladkostí s centrálním monumentem z jedlého materiálu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. + od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíøi.
 
C/2
Ètyøi, teplé nebo studené rùzné talíøové dezerty, pøipravené a podávané samostatnì po 1 porci.         a jeden slavnostní dort o váze min.2kg, dort musí být zcela ruènì zdoben a všechny èásti musí být jedlé. Barevné jedlé perlièky, pastilky a podobný materiál je možno použít. Max. výška výrobku 100 cm.
 
 C/3
Ètyøi dorty na rozlièné téma o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ruènì zdoben a všechny èásti musí být jedlé. Barevné jedlé perlièky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
 
 CUKRÁØ JUNIOR do 21 let:

 C/J1
Mísa Petits Fours ètyøi druhy v osmi kusech (celkem 32 ks) èajového peèiva, pralinek, drobného peèiva nebo sladkostí. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. +  od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíøi.
 
 C/J2
Pìt rùzných teplých nebo studených dezertù, pøipravených a podávaných samostatnì po 1 porci 
 
 C/J3
Dva dorty na rozlièné téma o velikosti 12porcí z toho jeden s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ruènì zdoben a všechny èásti musí být jedlé. Barevné jedlé perlièky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
 

 Umìlecké kuchaøství a cukráøství „Artistika“

U/1
Umìlecký exponát, umìlecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, tìsta, soli, koøení, cukru, karamelu 
 
U/2

Umìlecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyøezávané ovoce a zelenina)
 
U/J1
Umìlecký exponát, umìlecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, tìsta, soli, koøení, cukru, karamelu

U/J2

Umìlecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyøezávané ovoce a zelenina)
 
 U/L
 Umìlecká soutìž ve vyøezávání ovoce a zeleniny – kvìtinová kompozice na èasový limit 150 min.        
 Zadání: v èasovém limitu 150 min. vyøezat kvìtinovou kompozici min. 7 kvìtù min. ve dvou druzích,
              z toho jeden druh øezaný nožem (pøesné zadání a podmínky jsou v propozicích k této kategorii)
 
KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ:

H/K
Kuchaøský výrobek – volné téma – v pøihlášce je nutné uvést za jménem èíslo prùkazu ZTP, ZTPP

 H/C
Cukráøský výrobek – volné téma - v pøihlášce je nutné uvést za jménem èíslo prùkazu ZTP, ZTPP
 
H/U

Umìlecký výrobek – volné téma - v pøihlášce je nutné uvést za jménem èíslo prùkazu ZTP, ZTPP
 
SOUTÌŽ DRUŽSTEV:

D/D
Družstvo hotelù a firem v jakémkoli poètu soutìžících, minimálnì však tøi nad 21 let zastoupené v soutìžních kategoriích K, C, U (v každé kategorii minimálnì jeden soutìžící)
 
D/J
Družstvo juniorù do 21 let v jakémkoli poètu soutìžících, minimálnì tøi, musí být zastoupena každá soutìžní kategorie K, C, U (v každé kategorii minimálnì jeden soutìžící)


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku