Cukrář.cz

Reklama



Vánoční dárek - SIGEP 2009 !!!

08.12.2008 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Vánoční období je pro většinu z nás časem, kdy se odpoutáváme od pozemských starostí a necháváme svému duševnu hrát první housle, jejichž tklivý strunný hlas v nás probouzí ono krásno, jemuž není dovolen průchod možná i po celý rok díky přerůzné paletě povinností a mnohých dalších vlivů.
Doba rozzářeného vánočního stromku s sebou přináší i jednu starost, byť příjemného rázu, s kterou si lámeme hlavu každý rok. Jakýže dárek pro své blízké uložit pod vůní jehličí vonící symbol Vánoc.
Jakože nebývá opakovaný vtip vtipem, tak ani tomu tak není u opakované podoby dárků, která dostává mnohdy pravidelný rytmus ustáleného zvyku a není tím, co by v nás rozehřálo příjemný pocit v hloubi duše tajemných emocí.
A právě v tomto směru k vám přichází s myšlenkou dárkové originality nabídka sladkého zájezdu na cukrářský, zmrzlinářský a pekařský veletrh do italského přímořského Rimini, kde se nám v jednom bodu světa představí neuvěřitelná nabídka toho, co zmíněné obory obnáší.
K té se řadí i návštěva nejmenší republiky světa na hoře Monte Titáno položeného státu San Marino, vzdáleného od Rimini 23 km.

Blíží se  čas svátku SIGEP,  který je věnovaný všem  tradičním výrobcům: cukrářům, zmrzlinářům a pekařům.

Již od 17. do 21. ledna 2009 se otevřou brány jubilejního 30. ročníku této světové přehlídky cukrářského zmrzlinářského a pekařského umění.
Chceme-li aby naše profesní úroveň měla vzestupný trend, je vskutku nezbytné poučit se v místech, kde se koncentrují špičkové výrobky, včetně ukázkových akcí hrající oborový prim celého světa.

 

Že čokoláda může mít mnoho podob, tvarů, chutí náplní a mnoho dalšího ví každý cukrář, který se zpracováváním této pochutiny kakaového původu zaobírá. Avšak to, že s čokoládou může být i spojena oděvní móda, není záležitostí až tak úplně běžnou, jak nás o tom pokaždé v minulosti přesvědčila módní plata krásných modelek.
Čokoládovničtí gurmáni se mohli seznámit s paletou kakaových produktů, bonbonů,  esteticky nápaditých bonboniérových krabic, čokoládových obalů, forem, strojů na lití čokolády, čokoládovými tunely a dalšími zařízeními k tvorbě této populární pochoutky.



Obdobně lze hovořit o zmrzlinách, a to nejenom o pastách, aromatech, krémech, termopřepravkách, strojích a zařízeních, ale  též o nabídce nepřeberného zmrzlinového sortimentu doslovně se vším všudy. Co nabídka, to ochutnávka a to téměř doslovně na každém kroku. Chuťová technologie se ubírala již vychozeným směrem, ale několikrát se bylo možné setkat se snahou vybočit do netradiční chuťové polohy, jak tomu bylo v případě čokoládové zmrzliny s ingrediencí chilli papriky.

 
Kde je zmrzlina, tam jsou i poháry. A zde se návštěvnické oči pokochaly na výtvarném provedení skleněných či keramických nádob originálního italského slohu, jenž se prezentoval s veškerou lašskou grácií, v mnohdy až neuvěřitelných podobách v nekonečném odstínu různobarevnosti.
Zkusme načrtnout průřezový profil veletržní nabídky. Jen v cukrářském odvětví, kde jsme napočítali více než stovku výrobních a pomůckových položek, můžeme jen namátkově uvést některé z nich, a to: suroviny, polotovary, dortové stojany, destiláty, emulgátory, želatiny, přístroje a zařízení všeho druhu, chladící vozy, mléčné produkty atd., atd.
Do střípkovitě přiblíženého veletržního výběru je nutné dále přiřadit potřeby pro potravinářskou hygienu, čisticí a dezinfekční prostředky, bioprodukty, klimatizační zařízení, počítače, kontrolní systémy, registrační pokladny a vůbec vše, co s cukrářským, respektive restauračním oborem ve vyspělém světě souvisí.

- žádejte o V.I.P. vstupenky
- nezapomeňte si zajistit předem rezervace ubytování.
- přihlaste se na zájezd pořádaný pro odborníky ve spolupráci s CK ALFA TOUR v termínu 16.1.-20.1.
Informace, rezervace ubytování, žádosti o vstupenky a přihlášky k zájezdu žádejte na :
Ing. Jan Voda ICS
Zastoupení veletrhu SIGEP pro ČR a SR
Wolkerova 9, 160 00 Praha 6
Tel. 224312163
Fax: 224312164
e.mail:
j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz
www.sigep.it


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.