Cukrář.cz

Reklama



GASTROHRADEC 2008

13.04.2008 | Autor: AKC ČR | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

XIII. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí
a III. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů

17. duben 2008 Kongresové centrum Aldis Hradec Králové

Absolutní vítěz v soutěži seniorů kuchařů i cukrářů obdrží „Pohár Rudolfa Přibyla“
jako nejvyšší ocenění a titul MISTR REPUBLIKY.
Připravující škola vítězného juniora obdrží prestižní cenu Gastro Hradce „Pohár Milana Burdy“.

V letošním roce bude opět udělena cena Primátora města. 
 
Nejúspěšnější soutěžící v roce  2007

zleva J. Šebestová, M. Hrbková, R. Čermáková

 

Marie Hrbková - Juniorský národní tým ČR

  

Radmila Čermáková - Hotel International, Brno

  

Jitka Šebestová - VOŠ, SOŠ, SOU Bzenec

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE

Cukrář senior

C/1
Mísa Petits Fours pět druhů po osmi kusech (celkem 40 ks) s výzdobou jako hlavním bodem (skulpturou), která vhodně doplňuje mísu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
 
C/2
Šest samostatných stejných dezertů a slavnostní dort o váze min.2kg na stejné téma

 C/3
Čtyři rozdílné dorty o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci
 

Nejúspěšnější junioři roku 2007

 

 Vladislav Petr - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec

  

  

Kristýna Vítů, SŠHaS Kroměříž

  



Věra Křižanovská, SHŠ Bukaschool Most

 Vladislav Petr s trenérkou a ředitelem školy - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec /Cena M. Burdy/

Vladislav Petr získal i cenu primátora města Hradec Králové

Cukrář junior do 21 let

C/J1
Dva různé slavnostní dorty o velikosti 12porcí - volné téma z toho jeden dort s vykrojenou porcí k degustaci

 C/J2
Mísa Petits Fours čtyři druhy po osmi kusech (celkem 32 ks) každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
 

 C/J3
Šest samostatných talířových dezertů

Kuchař senior

K/1
Slavnostní mísa pro osm osob +dva druhy omáček, jeden vzorový talíř s 1porcí
a dvouporcová teplá restaurační mísa prezentovaná ve studeném stavu + jeden druh omáčky
a vzorový talíř s 1porcí.

 K/2
Šest druhů předkrmů na talířích
a pětichodové menu vč. sladkého kuchařského dezertu

 K/3
Šest druhů finger foods po šestiti kusech z toho tři druhy teplé a tři druhy studené
+ vzorový talíř s 1porcí.(od každého druhu jeden kus)
a tříchodové menu prezentované ve studeném stavu
 
Kuchař junior do 21 let

 K/J1
Slavnostní mísa pro osm osob + dva druhy omáček, jeden vzorový talíř s 1porcí 

 K/J2
Dvouporcová teplá restaurační mísa prezentovaná ve studeném stavu + vzorový talíř s 1porcí
a čtyřchodové menu včetně sladkého kuchařského dezertu
 
 K/J3
Šest druhů finger foods po šesti kusech z toho tři druhy teplé a tři druhy studené
+ vzorový talíř s 1porcí(od každého druhu jeden kus)

 Zvláštní kategorie

Z/C
  „Artistika“ skulptura z cukrářských surovin (karamel, čokoláda, marcipán, slané pečivo,tuk...)
 
 Z/Z
  „Artistika“ zeleninové a ovocné skulptury (vyřezávané ovoce a zelenina)
 
Z/JC

Z/JZ
Zvláštní výrobek juniorů do 21 let – zadání stejné jako u seniorů

KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ

 H/K
Kuchařský výrobek – volné téma

 H/C
Cukrářský výrobek – volné téma

 H/Z
Zvláštní výrobek – volné téma

 SOUTĚŽ DRUŽSTEV

D/D
Družstvo hotelů a firem v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně však tři nad 21 let zastoupené v soutěžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutěžící)
 
D/J
Družstvo juniorů do 21 let v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně tři v soutěžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutěžící)

 



Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.