Reklama
|
Téma "dorty z celých vajec bez nahřívání"
|
dorty z celých vajec bez nahřívání
Od: Jarek
|
14.03.2010 21:31:03.
id: 7367.
|
|
měl bych dotaz koupil sem si nějaké knihy s cukrářskými normami a všude je napsáno dortové korpusy z celých vajec vejce nahřát a vyšlehat s vejci, je to nutné? stačilo by kdybych to dělal bez nahřátí? jenom vyšlehal vejce s cukrem bez nahřátí a potom pokračoval stejně. byl by s toho stejný korpus jako s nahřátím? a ještě jeden dotaz kolik má vážit dortový korpus velký a batulek? a kolik má být průměr batulku a klasického velikého? Moc díky za odpověd a přeji hezký večer.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: dorty z celých vajec bez nahřívání
Od: Johny
|
Vloženo: 16.03.2010 19:42:00.
ID: 7369.
|
|
Ano, já mám i cukrářské normy Le Cordon Bleu (světová kulinářská akademie) a i zde je uvedený postup, kdy se vejce s cukrem nahřívají. Má to svůj smysl, kvůli šlehatelnosti vajec, nahřátím se zvýší viskozita vajec a lépe se šlehají. Pokud vejce nenahřejete, nedosáhnete stejného výsledku jako s nahřátím. Prosím, nesnažte se tu naší krásnou cukrařinu šidit ... pak to na našich cukrárnách vypadá, jak to vypadá. Váha dortových korpusů záleží jen na vás, domnívám se, že žádný závazný předpis není. Jestli si dobře vzpomínám, na učlišti vážil korpus dortu o průměru kolem 20 - 21 cm asi 450 g a batulek asi 200 g. Jinak v praxi se jako běžný průměr dortu používá ráfek 20 - 21 cm, ale i to je individuální pro každou cukrářskou výrobnu. Tak snad to malinko pomůže, přeji krásný zbytek dne.
Johny
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: dorty z celých vajec bez nahřívání
Od: koko
|
Vloženo: 10.01.2016 12:25:09.
ID: 13209.
|
|
jde to i bez nahřívání ale musí bejt vejce pokojové teploty , vetšinou se nahřívaj skrz to e sou vyndané z lednice ,,.... ale spíš se to bude dýl šlehat ale nemmělo by to mít žadný vliv ....
odpovědět
|
| |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je úterý úterý 8. října 2024
svátek slaví Věra, zítra Štefan a Sára
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|