Cukrář.cz

Reklama



Téma "dorty z celých vajec bez nahřívání"


dorty z celých vajec bez nahřívání
Od: Jarek

14.03.2010 21:31:03.
id: 7367.


měl bych dotaz koupil sem si nějaké knihy s cukrářskými normami a všude je napsáno dortové korpusy z celých vajec vejce nahřát a vyšlehat s vejci, je to nutné? stačilo by kdybych to dělal bez nahřátí? jenom vyšlehal vejce s cukrem bez nahřátí a potom pokračoval stejně. byl by s toho stejný korpus jako s nahřátím? a ještě jeden dotaz kolik má vážit dortový korpus velký a batulek? a kolik má být průměr batulku a klasického velikého? Moc díky za odpověd a přeji hezký večer.

odpovědět

Nadpis: Re: dorty z celých vajec bez nahřívání
Od: Johny

Vloženo: 16.03.2010 19:42:00.
ID: 7369.


Ano, já mám i cukrářské normy Le Cordon Bleu (světová kulinářská akademie) a i zde je uvedený postup, kdy se vejce s cukrem nahřívají. Má to svůj smysl, kvůli šlehatelnosti vajec, nahřátím se zvýší viskozita vajec a lépe se šlehají. Pokud vejce nenahřejete, nedosáhnete stejného výsledku jako s nahřátím. Prosím, nesnažte se tu naší krásnou cukrařinu šidit ... pak to na našich cukrárnách vypadá, jak to vypadá. Váha dortových korpusů záleží jen na vás, domnívám se, že žádný závazný předpis není. Jestli si dobře vzpomínám, na učlišti vážil korpus dortu o průměru kolem 20 - 21 cm asi 450 g a batulek asi 200 g. Jinak v praxi se jako běžný průměr dortu používá ráfek 20 - 21 cm, ale i to je individuální pro každou cukrářskou výrobnu.
Tak snad to malinko pomůže, přeji krásný zbytek dne.

Johny

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: dorty z celých vajec bez nahřívání
Od: koko

Vloženo: 10.01.2016 12:25:09.
ID: 13209.


jde to i bez nahřívání ale musí bejt vejce pokojové teploty , vetšinou se nahřívaj skrz to e sou vyndané z lednice ,,.... ale spíš se to bude dýl šlehat ale nemmělo by to mít žadný vliv ....

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.