Cukrář.cz

Reklama



Téma "Jak je to s názvy výrobků"


Jak je to s názvy výrobků
Od: Dáša

11.12.2009 20:34:26.
id: 7141.


Prosím vás o pomoc , přemýšlím o vlastní cukrárně s výrobnou a prodejnou a nevím jak je to s názvy výrobků. Kdybych vymyslela vlastní recepturu na dort a chtěla ho pojmenovat třeba Olimpia tak co bych musela udělat abych tento název mohla používat? A ještě jedna otázka je spousta receptů na falešný medovník a na marlenku, já taky jeden mám a dělám ho doma a tak mě napadlo, že kdybych si přece jenom otevřela cukrárnu tak jestli bych medovník a marlenku mohla vyrábět a jak bych to musela pojmenovat?

odpovědět

Nadpis: Re: Jak je to s názvy výrobků
Od: Ivana

Vloženo: 24.12.2009 22:03:38.
ID: 7171.


to bohužel nevím ale snad někdo jiný bude vědět. určitě vám někdo pomůže.

odpovědět

Nadpis: Re: Jak je to s názvy výrobků
Od: Johny

Vloženo: 27.12.2009 19:45:18.
ID: 7177.


Zdravím,
názvy Vámi vyráběných výrobků jsou zcela na Vás a Vaší fantazii, můžete použít názvy měst, památek ... do té míry, pokud nepoužijete název, který je chráněný. Např. jako některé výrobky, které mají u názvu v malém kolečku písmeno R. Jestli to dobře pamatuji jedná se o registrovanou známku. Domnívám se, že tuto známku má i medovník a možná i marlenka, v tom případě musíte najít pro Váš "medovník" jiný název, jako např. medový dort, medový sen .....

Přeji mnoho štěstí,

Johny.

odpovědět

Nadpis: Re: Jak je to s názvy výrobků
Od: Dáša

Vloženo: 28.12.2009 12:09:03.
ID: 7182.


Johny díky moc za odpověd. Já si právě nejsem jistá jestli se právě nedá název medovník použít protože firma medovník prodává medovník original. taskhle je to aspon psané na krabici. a ještě se zeptám dá se teda virobit dort olimpia aniž bych se jich ptala a nebo jak to je? a ještě se zeptám je tady příspěvek na javanais ale není to originál a mě by ten profesionální recept moc zajímal stejně jako všechny co to tam píší. neměl byste radu a nebo rovnou recept na něj? díky Johny ještě že ste tady vy který tak pěkbně radíte a pomáháte.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: Jak je to s názvy výrobků
Od: Johny

Vloženo: 29.12.2009 20:48:20.
ID: 7189.


Dášo nemáte zač děkovat, pokud vím, rád se s vámi o své znalosti podělím. Teď to znělo jako rým. :-)
Co se týče toho názvu medovníku, raději bych se tomu vyhnul, ale nevím, který název je registrovaný. Upřímně přiznávám, že jsem jak na medovník tak na marlenku "alergický" protože se kolem toho strhl takový "boom", jakoby neexistovalo nic jiného, všichni museli mít recept na medovník nebo na marlenku. Jen tady v poradně bylo nekonečně reakcí na toto téma. Navíc když jsem procházel nejmenovaným obchodním domem a tam měli tam prodejní stánek marlenky a tento výrobek v krabici položený na pultu, při "pokojové" teplotě s trvanliovstí nějaké tři týdny, nebudu se ani raději ptát na složení.
Co se týče názvu Olimpia, pokud tento název není chráněn ochranou známkou, asi by neměl být problém. Teď jsem zkusil zadat název Olimpia do vyhledávače a ve zboží mi vyjel název Olimpia od spodního prádla, přes nábytek, ploty .... takže by asi problém být neměl.
Bohužel Vás musím zklamat, ale dort nebo dezert Javanais vůbec neznám, a tudíž nemám ani recepturu.

Přeji krásný den, Johny.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.