Cukrář.cz

Reklama



Téma "krém"


krém
Od: Barka

12.09.2009 17:54:33.
id: 6873.


Potrebovala bych radu, chtela bych na vyroči udelat roládu, ale nevim si rady s kremem.
Ja delám s pudinku a vmíchám máslo. Ale zdáse mi že v cukrárnách je mnohem lehčí. Je to jiný pomer surovin a nebo proste jiný recept

odpovědět

Nadpis: Re: krém
Od: Karlos

Vloženo: 14.09.2009 14:25:37.
ID: 6875.


V cukrárně dělají taky z pudinku a másla, nebo margarínu. Poměr je obvykle 1:1 a puding je tužší než uvaříte ze sáčku, proto se doporučuje dát polovinu mléka, tedy čtvrt litru, nebo dva prášky na půl litru. Máslo se nevmíchává ale zašlehává. Proto je asi lehčí.


odpovědět

    Nadpis: Re: krém
Od: lenca

Vloženo: 15.09.2009 18:57:09.
ID: 6879.


asi máte pravdu, ale hodne cukráren v popisu píše třeba dort s tukovou nápní nebo s lehku tukovou náplní - co to znamená?


odpovědět

       Nadpis: Re: krém
Od: zuzka

Vloženo: 16.09.2009 22:36:11.
ID: 6885.


v moderni cukrarine se kvuli uspore casu, hlavne ve velkovyrobe , nepouziva vareny puding, ale takovy skrobovy prasek, ktery se jenom vysleha ve studene vode.je to blivajz:-) taky maslo se nahrazuje margarinem, coz je podstata toho slova "lehky".

odpovědět

          Nadpis: Re: krém
Od: Johny

Vloženo: 18.09.2009 21:46:13.
ID: 6892.


Jen pár připomínek. Tento styl cukrařiny, bych vůbec jako profesionál nenazval "moderní". Pod pojmem moderní cukrařina, si představuji využití kvalitních čerstvých surovin a polotovarů. Prášek, který se rozmíchá ve studené vodě je směsí modifikovaných škrobů - tudíž škrobů, které jsou upravené, aby bobtnaly i ve studené vodě. Co se týče lehkosti krému, záleží na technologickém postupu přípravy a použitých surovinách. I z másla, lze při správném postupu připravit "lehký krém". Např. francouzský máslový krém, je dle mého názoru lehký a považuji ho za velmi velmi kvalitní krém.

odpovědět

             Nadpis: Re: krém
Od: EvaK

Vloženo: 19.09.2009 11:13:59.
ID: 6894.


Můžu se zeptat Johny, jaký je Váš názor na současnou kvalitu cukrářských výrobků v běžných cukrárnách? EvaK

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
                Nadpis: Re: krém
Od: Johny

Vloženo: 20.09.2009 19:38:17.
ID: 6902.


Zdravím Vás Evičko!
No je to dost těžké shrnout, v žádném případě nemohu všechny cukrárny hodit do jednoho pytle. Jsou cukrárny, které alespoň na pohled nabízejí velmi lákavé zákusky a dorty, ale pro mě je jich velmi málo. Na druhou stranu jsem někdy zděšen, co se v chladících vytrínách cukráren nachází a v žádném případě bych to nenazval zákusky. Musím přiznat, že nemám momentálně moc času někam cestovat nebo jezdit, tudíž je můj pohled omezen na Prahu a to ještě zdaleka ne na celou. Ale zjistil jsem, že za poslední dobu, se začíná připravovat velmi kvalitní cukrařina v malých cukrárnách v malých městech či vesničkách, možná i tam, kde bych já sám vůbec nečekal a je to moc dobře. Vždy jsem mile překvapen. Opačným překvapením pro mě bývá, když naopak zjistím, že v tzv. "vyhlášených podnicích" kde by zákazník kvalitní cukrařínu očekával, tomu tak není. Takovéto malé cukrárničky, mají větší možnost se zákazníkem komunikovat a tudíž se mnoho věcí dozví a na druhou stranu mohou zákazníkovi vysvětlit, proč nemají ceny zákusků jako např. ve velkých hypermaketech. Ale o tom jsme tu myslím už hovořili.
Takže když to shrnu, je to jak kde, mám vždy velkou radost, když projdu kolem malé cukrárny a v čisté a upravené vytríně jsou narovnané lákavé a čerstvé zákusky. Utvrzuje mě to v tom, že má smysl za tu naši krásnou cukrařinu bojovat.
Jestli mohu Evičko, rád bych se nyní zeptal na váš názor. Nevím zda jste laik či profesionál, ale vždy si rád poslechnu jakýkoliv názor.

Přeji krásné sladké dny a děkuji, Johny.


odpovědět

                   Nadpis: Re: krém
Od: EvaK

Vloženo: 24.09.2009 10:01:28.
ID: 6920.


Zdravím i já Vás Johny a děkuji za Vaši odpověď. Jsem amatér, ale peču ráda už vpodstatě od základní školy:) Před nedávnem jsem se do toho pustila trošku víc a uvažuji o otevření cukrárny. Myslím si, že jste situaci cukráren vystihl úplně přesně a souhlasím s Vámi. Už jsem si chvilku myslela, že to, co tady je, je prostě to ,co lidé chtějí a stačí jim to. Ale jsem přesvědčená o tom, že to tak není a je spoustu lidí, kteří by si rádi koupili kvalitní zákusky, i když to možná neví, protože nemají srovnání:) Dalo by se o tom napsat hodně, ale chtěla bych snad jen říct, že právě takové ty malé útulné cukrárny s dobrými zákusky mi tady moc chybí a hodně v ně věřím. Zdravím Vás z Brna a ještě jednou moc děkuji. Eva

odpovědět

                      Nadpis: Re: krém
Od: Johny

Vloženo: 24.09.2009 22:45:18.
ID: 6921.


Evičko, děkuji, že jste si našla čas a zareagovala. Je super, že vás sladké řemeslo tak moc baví. Co se týče otevření cukrárny, jen bych rád podotknul, že cukrařina je těžká řehole, ač to možná tak mnohým nepřipadá.
Co se týče mlsných zákazníků, samozřejmě většině stačí to co tu je, protože zkrátka nic jiného nebylo, ale naštěstí se situace pomalinku začíná obracet a lidé začínají reagovat na nabídku kvalitních a chutných zákůsků. Možná že se i u nás dočkáme doby, kdy zákazník za vynikající cukrařinou bude ochoten ujet kus cesty, či dokonce jet přes kus republiky. Zatím jsem o tomto slyšel pouze ve Francii, kde má cukrařina velmi vážené místo v gastronomii.
Jak jsem již několikrát říkal, rád bych se dožil doby, kdy bude cukrařnina uznávána i u nás, a toto krásné staré řemeslo opět ožije v celé své kráse.
Musím se přiznat, že jak píšete o malých cukrárnách, máte pravdu. Mají své osobité kouzlo a proto bych zde rád opět poděkoval, protože jsem díky tomuto serveru takovouto malou cukrárnu našel a mám tu čest v ní pracovat.
Evi, přeji vám mnoho zdarů ve sladkém tvoření.

S pozdravem Johny

odpovědět

       Nadpis: Re: krém
Od: EvaK

Vloženo: 17.09.2009 17:03:31.
ID: 6887.


Je to o množství použitého másla nebo margarínu v nápni /krému/. Máslový krém,tukový krém, lehká máslová náplň,lehká tuková náplň.

odpovědět

          Nadpis: Re: krém
Od: Karlos

Vloženo: 21.09.2009 8:33:02.
ID: 6903.


No pod pojmem tukový je snad krém s margarínem místo másla ne? Tradiční "máslák" není složitý na výrobu a je myslím si tím nejlepším pro domácí přípravu. Pudink se dává běžně, naopak modifikované škroby jsou tu spíš z ekonomických důvodů, je to úspora času a práce, někdo ještě vyrábí jakýsi domácí pudink s použitím mouky, bešamel. I takový krém může být velmi dobrý, osobně však dávám přednost pudinku.
Karlos.

odpovědět

             Nadpis: Re: krém
Od: EvaK

Vloženo: 24.09.2009 23:09:48.
ID: 6922.


Dobrý den. Pod pojmem tukový je samozřejmě krém s margarínem. Pokud patří ten otazník tomu, co jsem napsala, tak se omlouvám, vyznělo to opravdu že pod tukové náplně patří i máslové, což tak samozřejmě není. Chtěla jsem jen říct, že je to o poměru použitého tuku a vůbec mě nenapadlo rozepisovat máslový je... a tukový je...protože mi to přišlo úplně automatické. EvaK

odpovědět

Nadpis: Re: krém
Od: Cukrářka

Vloženo: 21.04.2016 21:50:28.
ID: 13300.


Ne že bych tomu nějak extra rozuměla ale učím se jí. Lehký tukový krém je lehké podstaty. Zatím co tukový krém se udělá tak že uvaříte pudink a dáme vyšlehat s máslem, tak lehký tukové krém je stejný jen se do pudinku přidá vejce. JInak asi větší rozdíl není. ;)

odpovědět

Nadpis: Re: krém
Od: oQyvVNf9xsTY

Vloženo: 28.04.2016 19:34:03.
ID: 13322.


I'm impressed by your writing. Are you a professional or just very knweoedgeabll?

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.